יום שישי, 8 ביוני 2012

תפריט הסולטן - הצעה אטרקטיבית, היישר מממלכת הבשר של חינאווי


מסעדת הב'שרים של ב'שארה ממשפחת חינאווי 

משיקה את תפריט הסולטאן


כל מי שחובב בשר, מכיר את השם חינאווי - שמה ההולך לפניה של משפחה עניפה מיפו, החולשת על נתח גדול (תרתי משמע) של תעשיית הבשר האיכותי בישראל. חוץ מהבשר, למשפחה תחומים נוספים בתחום המזון והמשקאות, אך הפעם נתמקד בב'שארה חינאווי, נצר לשושלת, שמייצר בשר איכותי במפעל מודרני שבבעלותו, מחזיק כמה קצביות - מעדניות ולאחרונה פתח מסעדה מזרחית מודרנית באזור התעשייה המערבי של ראשל"צ.

ב'שארה חינאווי, גבר צעיר, נמרץ וססגוני, מנסה במסעדתו החדשה להעניק לאורחיו את הטעמים והניחוחות, המתבססים על המטבח המסורתי של משפחתו ועל הבשר האיכותי שהוא מייצר בעצמו.  לרגל השקת תפריט "הסולטאן" - ארוחה עסקית מסורתית משודרגת,
הוזמנו לטעום מכל הטוב הזה בערב השקה מיוחד, שערכה המסעדה.



ב'שרים, מסעדת הגריל של ב'שארה חינאווי משיקה את תפריט הסולטאן המפנק עם שפע מטעמים אותנטיים מהמטבח הערבי מלווים בעשרות סוגים של סלטים טריים עשויים כולם במקום בעבודת יד
וכוללים, בין היתר, חצילים במגוון צורות הכנה, טאבולה, גזר חריף, כרובית מטוגנת ועוד, 


סלט ירקות גדול קצוץ דק,



חומוס הבית המגיע עם לאפות חמות היישר מהטאבון



וגם 2 שיפודים לבחירה


וקנקן לימונדה מרעננת והכל ב-84 ₪ לאדם*. בנוסף, תינתן אפשרות לבירה ללא תחתית בתוספת 20 ₪ לאדם. 

תפריט הסולטאן, מאפשר הצצה למטבח הערבי, המסורתי האותנטי כפי שהיא באה לידי ביטוי במטבחו של ב'שארה חינאווי, שף וקצב מיומן שלמד את רזי המקצוע עוד משחר ילדותו:
מסחן – רצועות עוף, בצל מטוגן והרבה סומאק על פיתה עיראקית. מסחן, פירושו לחמם. בתבשיל זה הכוונה היא לציין שהתבשיל בושל וחומם מחדש.
אוכלים את המסחן בדרך כלל עם פרגיות (ירך עוף ללא עצם) חתוכות לרצועות, כשכך גם הילדים אוכלים אותו בלי כל בעיה אך אפשר להגיש מסחן גם עם כרעי עוף.



סינייה בטחינה – השם מעיד על המנה – כיפתה, משמע קציצות ואילו סינייה היא תבנית. על הקציצות יוצקים רוטב טחינה וצנוברים ואופים בתנור עד שהטחינה מזהיבה.



מקלובה, משמע להפוך וזוהי בעצם התורה של התבשיל הנאה הזה. יוצרים שכבות ירקות, בשר ואורז בסיר ובתום הבישול הופכים באחת לצלחת הגשה מתאימה, מקבלים "עוגת" שכבות שבתחתיתה אורז ובראשה ירקות או בשר.

מסעדת הבשרים פתוחה כל ימות השבוע מ 12:00 ועד חצות. במסעדה ניתן לקנות לאפות חמות מהטבון ומבחר עשיר של סלטי הבית (טריים) במשקל. טל במסעדה: 03-9417999.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה