יום ראשון, 1 ביולי 2012

הטעמים הנפלאים של תאילנד


כחובבת אוכל ו"חוקרת טעמים כפייתית"...אני מבקרת במסעדות רבות ומטבחי עמים שונים, עם הערכה ואהבה עצומה למטבחי אירופה, ואהבה עזה למטבח ההודי והסיני, עדיין משמח לי את החייך יותר מכל המטבח התאילנדי!
לעולם לא אשכח איך כנערה גיליתי את מסעדת שנגרילה שהיתה ברחוב הירקון בת"א, כל כך התרגשתי מהאוכל שהוגש שם שסחבתי את משפחתי אליה לסעוד ולחגוג בכל הזדמנות, אני זוכרת בבירור כמה היתי מוקסמת מעצמת הטעמים, מהטריות, הצבעוניות, חלב הקוקוס שהשתלב בכל מני מנות והנוסיף להן טעם של גן עדן, זו ללא ספק היתה עבורי מסעדת קסמים...
שנגרילה לצערי נסגרה זה מכבר, אך את התשוקות התאילנדיות שלי אני מממשת לעתים קרובות במטבחי הפרטי, זאת בזכות המבחר הנהדר של מוצרים תאילנדיים שקיים וזמין מאוד בישראל.
בשבוע שעבר זכיתי להכיר אישית את הקוסמת שבישלה את אותם מטעמים בשנגרילה.
תכירו את הנסיכה התאילנדית (הישראלית והיהודייה..)  סוואלי אלדר:

סוואלי אלדר נולדה בבנגקוק, תאילנד כבודהיסטית ומגיל צעיר מאוד ינקה את האהבה לבישול. כמקובל בתאילנד, לבנות תפקיד מרכזי בהכנת הארוחות המשפחתיות והן אלה אשר מכינות לאימותיהן את חומרי הגלם לבישול ומלוות אותן בתהליך ההכנה. בבגרותה החליטה סוואלי לממש את אהבתה למטבח להתמקצע בקורסים שונים ולהפוך את התחביב למקצוע.

סוואלי הגיעה לישראל לפני כ30 שנה, התחתנה עם אבי אלדר, התגיירה והקימה בית בישראל. אהבתם המשותפת של הזוג למטבח התאילנדי הביאה אותם להקים את מסעדת שנגרילה בתל אביב, אשר לראשונה בישראל הביאה את ניחוחות ואת טעמי המזרח הרחוק לארץ הקודש.
לפני כארבע שנים וחצי נפטר אבי ממחלת הסרטן והמסעדה נסגרה.
לאחר סגירת המסעדה החליטה אלדר למקד את פעילותה בייבוא ובשיווק מוצרי מזון מהמזרח הרחוק לרשתות שיווק, מסעדות, מעדניות ומטבחים מוסדיים והיא משמשת כמנכ"לית חברת "אוריינטל פוד".  בין המוצרים הרבים תמצאו: שמנים, חלב וקרם קוקוס, אורז ואטריות, קמח ואבקות, ירקות כבושים, אצות, חטיפים, משקאות, כלים אוריינטליים ניתן למצוא גם את רוטבי הצ'ילי הפופולאריים והנמכרים ביותר בעולם של המותג Healthy Boy.

וזה מה שהיה לנו בסדנה שהתקיימה ב"בית הספר הגבוה לקולינרייה- בישולים" שם משמשת סוואלי מורה בכירה לנושא המטבח התאילנדי:
לאחר הסבר מקיף ומעניין מפי סוואלי על חומרי הגלם וסגנון הבישול בתאילנד לבשנו סינרים והכנו לעצמנו פאד תאי מעולה! (אני נעשית רעבה רק מלכתוב עליו..) את כל הרכיבים ואופן ההכנה העילתי בפוסט נפרד אותו תוכלו למצוא בקישור הזה:   פאד תאי - מתכון
 

לאחר שסיימנו לאכול את הפאד תאי שהכנו הדגימה לנו סוואלי סום טאם:  סלט פאפאיה שהיה מרענן טעים מאוד ועוקצני בחריפות שאני מאוד אוהבת, הפאפיה הירוקה השתדכה נפלא עם שאר הרכיבים לסלט קייצי נהדר!
המתכון כאן: סלט סום טאם


לסוואלי המקסימה היו כוונות להכין איתנו גם דג, אך אנו חבורת בלוגרים שלרובה הפרעות קשב וריכוז קשות...זה היה קצת יותר מדי אינפורמציה למפגש אחד, להוסיף לזה את מצב הרוח הנהדר שעלה לשמיים עם אכילת המעדנים התאילנדיים ופז"מ שעות הבילוי המשותפות שלנו - את השמחה והצחוקים שלנו שמעו עד למרחוק..
סוואלי שהבינה שאין כבר עם מי לדבר עברה ישר לקינוח- וטוב שכך, זה היה קינוח מתוק מתוק וטעים במיוחד , הבסיס הוא טפיוקה , קטנה וגדולה, הגדולה עברה בישול כפול שכלל מנוחה באמצע, הקטנה בושלה כמו שהיא עם גרגרי תירס טריים שסוואלי חתכה מהקלח, פרי הלונגאן (דומה מאוד לליצ'י).
בסיר נפרד בושל קרם קוקוס  (מהסוג הכי טוב שטעמתי עד היום, יבוא של סוואלי כמובן) עם קמח אורז וסוכר.
מקוצר הזמן אכלנו את הקינוח חם, לשמחתי נשארתי אחרונה בכיתה וקיבלתי את כל הקינוח שנשאר הביתה!
בבית אכלתי אותו כמו שאני מכירה ממסעדות תאילנדיות , מעורבב עם ערימת קרח גרוס, לטעמי זה אחד הקינוחים הטובים ביותר אם לא הא.. קר, מתוק, שילוב מרקמים קסום של הטפיוקה וכל השאר, טעם קרם הקוקוס שאני מכורה לו...מוכנה לקבל את הקינוח הזה בכל יום בחיי ! (בחורף חם בקיץ קפוא)

וכאן תמצאו את המתכון של סוואלי: קינוח טפיוקה בחלב קוקוס

שוב תודה לסוואלי על הסדנה הטעימה, על המוצרים הנהדרים שהיא מביאה לנו לארץ וניתן בקלות למצוא אותם כמעט בכל סופר וכמובן שבעזרתם לבשל את האוכל הטעים הזה בכל בית! 
אוריינטל פוד, ייבוא מוצרי מזון מהמזרח הרחוק. 1-700-50-11-30.

אתר הבית:  www.orf.co.il

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה