יום ראשון, 23 בספטמבר 2012

מסעדת אבראג', יפו


 

אין כמו יפו בלילות, אין כמו יפו בעולם.. שרו התרנגולים
וכן הם צדקו בכל מילה!



ואם כבר יפו, ככר קדומים היא הפנינה שבכתר, יושבת בגב חומות העיר העתיקה,
מסעדת אבראג' מנצנצת למרחוק כאבן חן יפה בצבעי הקשת משובצת על רקע חומות ומסגד.





האורות שצובעים את המסעדה מבחוץ מקנים אוירה קסומה במיוחד ליושבים בחלל המסעדה המקסים

רגע לפני החג התכנסנו חבורת בלוגרים רעבה שהוזמנה להכיר מקרוב את אבראג' ולהפרד משנה קולינרית מצויינת (כמו שאומרים הפולנים..שרק ישאר כך ולא יהיה יותר גרוע)
את פנינו קידמה בחיוך מקסים נופר, המלצרית שלנו לערב הנעים 
 

סלט ערבי ישראלי טרי טרי – מלפפון טרי, עגבניות ובצל קצוצים עם עשבי תיבול וטחינה ביתית בצד (45 שח)


מנה מצויינת, טרייה מאוד ומאוזנת בטעמה היתה סביצ'ה דג ים – קוביות קטנות של דג ים עם פלפל אדום, בצל סגול פרוס דק והמון לימון (35 שח)

 

כדורי חלומי מטוגנים בציפוי פריך, נחטפו  חיש קל..הוזמנה מיד צלחת נוספת...(34 ש"ח)


קריספי קלמארי – טבעות קלמארי טרי ועשוי מעולה! בציפוי פריך, מוגש עם ציזיקי (49 שח)


אנטי פסטי וגבינת עזים (46 ש"ח)


 פורטובלו – פטרייה בשרנית במילוי גבינת עיזים, מוגשת עם סלט עדשים שחורות ( 46 שח)

 
קוקי סאן ז'אק  ברוטב ענבוסי וקבב שרימפס בליווי קוויאר אדום ושחור, על מצע אספרגוס ( 89 שח)



שרימפס בחמאה ושום


צלעות טלה – רכות, עסיסיות, מצויינות!!! (150 שח)
 
שרימפס אבראג' – שרימפס שמוקפץ עם עגבניות, שמנת ובזיליקום בחריפות מעודנת (88 שח)


המלצרית כל כך גירתה אותנו עם התיאור של הפורטרהאוס, שרוב יושבי השולחן התפתו והזמינו אותו..ההבטחה היתה נתח מובחר של פילה וסינטה על העצם צלוי בגריל , בפועל הגיעו נתחים במחר איכויות שונה וחלק מהן נשלחו למקצה שיפורים למטבח, יצא לי לטעום גם מהפחות טובים אך גם מאלו שהיו כליל השלמות..אז אם אתם מזמינים בקשו נתח עבה , בקשו שינקו קצת את השומן..ותהנו! (140 שח )


אני הזמנתי את קדירת פירות הים, בקדירת מתכת גדולה ונדיבה שחו קלמארי, שרימפס, מולים וסרטנים כחולים ברוטב שמנת חריף למדי, אני היתי מתבלת אחרת..אך מלבד טעמי השוני ברוטב, פירות הים היו משובחים ועשויים מצויין! ( 140 שח)




בין הקינוחים שמציעה אבראג'( אני מתנזרת מסוכר בתקופה הזו..אז רק צילמתי)

סופלה שוקולד – עשוי משוקולד בלגי משובח לצד גלידת וניל ( 38 שח)
קרם קטלן – כמו ברולה אבל בספרדית על בסיס שמנת, וניל צרפתי מעולה, סגור בדף קרמל בליווי פירות יער (38 שח)
מלבי – קינוח יפואי מסורתי על בסיס שמנת מעוטר בקוקוס בוטנים ורוטב פירות אדומים (38 שח)
פאי תפוחים – בצק פריך תוצרת בית, תפוחים מקורמלים וקינמון לצד גלידת וניל ( 38 שח)




אתר הבית של מסעדת אבראג':

 http://abrage.rest.co.il/he/home/
 ואם עוררתי איזה געגוע ליפו או המאכלים בנמל...לכו לשם ותהנו. ובנתיים, האזינו לשיר:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה