יום שלישי, 13 בנובמבר 2012

לביבות גבינה ללא גלוטן, דלות בפחמימות ומהממות באיכותן!

את הלביבות הכנתי לכבוד פרוייקט קטן באינטרנט שחיבר בין גבינת חמד למתכונים גיאורגיים...
לגיאורגים יש מגוון מאכלים הכוללים גבינה אך תמיד היא מגיעה עטופה בבצק, אך אנו הרי אוכלים  "פליאו" לא נוגעים בגלוטן וממעטים מאוד בפחמימות, אז האתגר מבחינתי היה לשמור את הניחוח הגיאורגי ולשדרג אותו למאכל פליאו (אולי האדם הקדמון באיזור גרוזיה הקדומה היה אוכל כאלו...מי יודע ?)
אלתרתי בכמה דקות את המתכון של הלביבות הבאות, התוצאות התגלו כ"כ מוצלחות שהמתכון מיד הוכרז כאחד שהולך להיכנס קבע לתפריט, השקדים הוסיפו טעם, מרקם ופריכות, הלביבה בשרנית ומענגת, טעימה מאוד חמה ואפילו עוד יותר כשהיא מתקררת, אני הגשתי אותה עם כוסית יוגורט (7.5%) וזעתר טרי.


המרכיבים:



כוס שקדים לבנים או 2/3 כוס קמח שקדים
2 ביצים גדולות
חצי חבילה חמד מלוחה 16%   
מלח, פלפל שחור טחון טרי
זעתר טרי
שמן זית וחמאה לטיגון

להגשה: כוס יוגורט וזעתר טרי (לא חובה)



המתכון כולו הוכן במעבד מזון בלי ללכלך שום כלי נוסף, 
כהתחלה, טחנתי את השקדים  לקמח (כדי שלא יהפכו למרציפן עליהם להיות מאוד קרים, לשים לב לעצור את הטחינה בזמן!).
 


 הוספתי את הביצים, מעט מלח (הגבינה מלוחה) ופלפל שחור, זעתר טרי.

 
 את הגבינה הוספתי בקוביות גדולות וטחנתי לעיסה אחידה.




על מחבת חמה המסתי חמאה לתוך שמן זית (שניהם בכמות נדיבה!) טיגנתי להזהבה משני צדדים.






ניתן לאכול חם ניתן לחכות שיתקרר, כך או כך, זה פריך, זה טעים וזה סופר משביע!


בתאבון!!

נשמח לשמוע מה דעתכם, מוזמנים להשאיר תגובה:


2 comments:

  1. עשית אותי ממש רעבה יקירתי.!
    הולכת לבצע.
    :)

    השבמחק
  2. טל יקירתי, ברוכה הבאה קודם כל
    שיהיה בתיאבון!
    ד"ש גם לג'ינג'ית, מתגעגעת...

    השבמחק