יום רביעי, 19 בדצמבר 2012

1-2-3 חלב קוקוס... תוצרת בית- השיטה המהירה

בהמשך לפוסט הקודם בו הסברתי איך להכין קרם/חלב קוקוס מאגוזי קוקוס טריים, כאן מפרטת שתי שיטות מהירות וקלות (ומאוד חסכוניות) להכנת קרם/חלב קוקוס בכמה רגעים, ללא חומרים מייצבים ומשמרים וכיוב שמכניסים ברוב המוצרים המשומרים שנמכרים נלו תחת השם חלב קוקוס:


מאז בכל פעם שאני צריכה קרם קוקוס, אני מכינה לי את הכמות הדרושה  "על המקום" כך כל בוקר אני מכינה שייק פירות או שייק בריאות שוקולדי, שוקולטה חמה ומשובחת..או קפה מוקצף עם חמאה ועוד, טוחנת אגוזים, שוקולד, קרח, מכינה מיונז, שמנת מתוקה תוצרת בית ועוד ועוד.

המתכון...כ"כ פשוט שזה כמעט מביך:
קרם מחמאת קוקוס:
2-3 כפות חמאת קוקוס  (ניתן לרכוש בחנויות הטבע)
כוס וחצי בערך של מים פושרים ! (חשוב מאוד להמסת השמן ויצירת אמולסיה טובה ואחידה)
ההכנה: לטחון בבבלנדר כמה שניות עד שמתקבל חלב/קרם  לבן ואחיד
אם רוצים קרם עשיר יותר אפשר להגדיל את כמות החמאה/שמן לאותה כמות מים.

קרם קוקוס משבבי קוקוס:
מכניסים לבלנדר שבבי קוקוס בגובה של3/4-1/2  מיכל, מוסיפים מים חמים עד למעלה,
טוחנים בכמה סיבובים עד שמתקבל קרם לבן , מסננים ע"ג מסננת , מתקבל קרם קוקוס משובח, ללא שום חומרים משמרים, טרי טרי וטעים עוד יותר מזה בפחית!
* חשוב לרכוש שבבי קוקוס עם אחוז שומן גבוה! אלו שדלים בשומן כבר סחטו מהם את כל הטוב שהיה...

וניתן לתמונות לספר איך זה קורה:

המקרה המצולם המתאר הכנת חלב קוקוס מהיר לצורך הגשת "חלב עם קורנפלקס"
החלב מקוקוס, הקורנפלקס הם שקדים, זרעי חמניות, אגוזי מלך ופטל קפוא..

משך ההכנה..דקה וחצי (כולל קליית השקדים)

כיוון שהטחינה חייבת להיות עם מים פושרים התחלתי בחצי כמות המים


לאחר שנוצרה אמולסיה לבנה ואחידה הוספתי מים קרים וקוביית קרח כדי לקבל חלב קר ללא השהייה במקרר


וזו המנה המוכנה:




בתיאבון!!!



קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה. מוזמנים להשאר בקשר ע"י  לייק בדף הפייסבוק שלנו 
דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי

2 comments:

  1. תודה רבה על הרעיונות! נראה ממש פשוט, אנסה ליישם :)

    השבמחק
  2. תודה רבה, נראה פשוט וישים! :)

    השבמחק