יום שבת, 2 בפברואר 2013

שום וספירים- ספר שידגדג לכם את בלוטות הטעם והדמיון...ומתכון לעוגת שמנת ניו יורקית


שום וספירים – חייה הסודיים של מבקרת מסעדות במסווה

כמי שהיתה תולעת ספרים רצינית מאוד בילדותה, אני נכלמת לספר שבשנים האחרונות, ספר הוא עבורי תרופה מצויינת להרדמה... אני פותחת ספר, קוראת עמוד וחצי ו...נרדמת. ולא משנה איזה ספר. עצם הקריאה עושה לי את זה. אבל מה שקרה לי עם "שום וספירים" הפתיע אותי לחלוטין. מצאתי את עצמי נשארת עירנית ומרותקת גם אחרי עמודים רבים וכשנרדמתי, המשכתי לחלום על אוכל... ולפני שאספר לכם על הספר עצמו, אתם חייבים להבין, שעולמי התרבותי-ספרותי עמוס וגדוש בספרי אוכל. מילדותי אספתי ספרי בישול, בלעתי אנציקלופדיות על אוכל ועד היום, הז'אנר הזה ממלא בביתי את רוב המדפים (וגם בטיול בחו"ל אני מעדיפה סיור בסופרמרקט המקומי על פני מוזיאון...).

כשפתחתי את "שום וספירים", של הסופרת ומבקרת המסעדות רות ריישול, לא ממש הבנתי לאיזה מסע אני עומדת להצטרף. אבל עד מהירה נסחפתי לחוויה מרתקת בתוך אחת מהבמות הגדולות והנפוצות ביותר - בתוך ההצגה הקרוייה "מסעדה".
רות ריישול, שהייתה במשך שנים מבקרת המסעדות של ה"ניו-יורק טיימס" ואימתם של השפים הכי גדולים בניו יורק, מובילה את הקורא במארג הפתלתל והתיאטרלי-משהו של מערכת היחסים בין הסועד למסעדה. היא מספרת על ביקוריה ה"רשמיים" כמבקרת גלויה, שגרמו למסעדות להיכנס לכוננות ספיגה ולהפיק עבורה הצגה מושלמת וטעימה, וגם על ביקוריה הסמויים בתחפושות שונות ומשונות, בהן חוותה את האמת היומיומית שחווה הסועד האנונימי. בין לבין, ריישול משלבת מתכונים מרתקים, המביאים ניחוח ממטעמי התפוח הגדול, וכן סיפורים אישיים, המספקים הצצה לחייה הפרטיים והמרתקים לא פחות.

ספר "טעים" שיסחוף אתכם לחוויה מעוררת דמיון וחושים! ואני ממליצה עליו בחום, במיוחד לכל מי שאוכל עבורו זה תשוקה. כמו אצלי... בתיאבון!






וכצ'ופר קבלו מתכון לעוגת ה"ניו-יורק קרים צי'ז" הקלאסית של רות:

חומרים:
1.5  כוסות פרורי ביסקוויט
1 כוס סוכר
1/2 כוס חמאה מומסת
680 גרם גבינת שמנת, רצוי בלי חומרים משמרים, בטמפרטורה החדר
4 ביצים
3 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כוסות שמנת חמוצה (כ-3 מכלים)
מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות, מערבבים את פירורי הביסקוויט עם רבע כוס סוכר ועם החמאה המומסת ומשטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ. מכניסים למקרר לצינון בזמן שמכינים את המילוי.
בקערה גדולה מקציפים גבינת שמנת, חצי כוס סוכר, ביצים, שתי כפיות תמצית וניל וקליפת לימון לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת לתוך הקלתית ואופים 50 דקות עד שעה, או עד שהגבינה מתייצבת ומתחילה להזהיב. מוציאים מהתנור (לא מכבים!) ומקררים כרבע שעה על רשת צינון.
מערבבים יחד שמנת חמוצה, רבע כוס סוכר וכפית תמצית וניל ומורחים על העוגה שהתקררה מעט. מחזירים לתנור ל-12 דקות. מקררים לגמרי, מכסים ומכניסים למקרר לשמונה שעות לפחות.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


על הסופרת:
רות ריישול היא העורכת הראשית של כתב העת גורמה. בעבר היתה מבקרת מדור האוכל והמסעדות של הלוס אנג'לס טיימס ומבקרת המסעדות של הניו יורק טיימס.
שום וספירים הוא ספרה השלישי,  כן  ערכה את ספר המתכונים המלא של כתב העת גורמה. ריישול מתגוררת בניו יורק עם בעלה ובנה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה