יום ראשון, 10 בפברואר 2013

אנדיב - הבשורה על פי גיא פרץ. עכשיו גם באשדוד...

גיא פרץ הוא אדם מזן נדיר. שף מוכשר ורב פעלים, שבשקט מופתי ורוגע מדבק מצליח להפיק חוויות קולינריות מפתיעות, במיוחד על רקע הקפדתו לבשל רק אוכל כשר. המסעדות הוותיקות שלו, הממוקמות ברובן בבתי מלון, כבר הוכיחו שאפשר לבשל טעים ו"גורמה" במסגרת מגבלות הכשרות. 
 

השבוע הוזמנו להכיר את המסעדה החדשה שפרץ פתח זה מכבר באשדוד - מסעדת "אנדיב", שהיא המסעדה של מלון WEST החדש. המסעדה פועלת בחזית המלון וצופה אל עבר חוף הים והטיילת של אשדוד. בבקרים מגישים בה את ארוחת הבוקר של המלון, שגם היא בניצוחו של גיא פרץ ומתהדרת במנות אישיות ואיכותיות. אנחנו התארחנו בערב, בזמן שהמקום מתפקד כמסעדת יוקרה, המשרתת אורחים מבית ומחוץ.

אי אפשר לספר על אנדיב, מבלי להתייחס לעיצוב - הקו שנבחר מתמקד בגווני שחור-לבן-אפור, עם נגיעות קלילות של צבעים פה ושם. הרושם המתקבל הוא אלגנטי ביותר ומאופק ולמרות המראה הקריר משהו, האווירה הכללית השרתה רוגע ונעימות, שבהחלט הזכירה את אופיו של העומד בראש הקונצרן...  גם כלי ההגשה נבחרו בקפידה ומשתלבים בעיצוב הכללי בהרמוניה נעימה, מה שהפך את החוויה לכמעט אמנותית. אבל כמובן, שלמסעדה באים בשביל לאכול, והמנות שהתחילו לזרום לשולחן היו בהחלט ראויות לתואר אמנותיות - גם טעימות וגם יפות!



מנת פתיחה שמוגשת אוטומטית לכל שולחן כוללת זיתים חריפים, סלסה טריה וחריפה (מאוד) שום קונפי וטחינת עמבה, לצד לחם טרי ופריך.

בין המנות הראשונות מציע השף:  סלט עגבניות ים תיכוני.
חציל אנדלוסי קלוי בגריל על קרם אריסה, שום קונפי ולימון כבוש.

קרפאצ'ו סינטה צרובה עם בלסמי מצומצם ושום קונפי.
סביצ'ה ים תיכוני, פילה בס קצוץ, ירקות טריים, בצלים וכוסברה בלימון סחוט ושמן זית .


לבבות ארטישוק וזיתי קלמנטה.

זהירות- פלפלים קלויים חריפים אש!

שני סלטים על בסיס של אנדיב וסלק צלוי :
פלחי סלק חם, עלי אנדיב, בלסמי מצומצם, שבבי שום קלויים ושמן זית  .
סלט אנדיב עם סלק צלוי ירקות ואגוזים.



מנות עיקריות:
"רוסיני דה שף" - נתח עסיסי של פילה בקר עליו נח כבד אווז.

אסאדו בקר שמנמן ובשרני ברוטב מתקתק בתוספת פירה.

צלעות טלה נימוחות לצד תפוחי אדמה צלויים, סלק ובטטות.

סטייק אנגוס משובח ומלא טעמים.

פרגיות על הגריל בטוב סילאן.

פילה משובח ביותר של בס על מצע חצילים, לימון כבוש ועגבניית שרי.


כמי שמתנזר מסוכר, נשאר לי רק להעביר את תמונות הקינוחים ועדות אישית על הנאת החברים לשולחן, שחיסלו את כל המנות במהירות ובהנאה והתקשו להאמין שאינן חלביות!







לסיכום: על ידו הטובה והנדיבה של השף גיא פרץ שמעתי תשבחות רבות ממיה, שביקרה מספר פעמים במסעדותיו השונות. לשמחתי, זכיתי גם אני להכיר אותו מקרוב וליהנות במיוחד ממבחר מנות, המבוססות על חומרי גלם מהשורה הראשונה, שזכו לטיפול נכון ומדוייק של יד מנוסה ובוטחת. מומלץ בחום!!!

מסעדת אנדיב, מלון ווסט, רחוב הטיילת 21, חוף לידו, אשדוד
073-2866806
פתוחה בימים א'-ה' מ - 12:00 עד חצות
שישי צהריים ומוצ"ש - לאירועים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה