יום שני, 11 במרץ 2013

מיט&מיט - הבשר הכי עשוי במקום הכי לא צפוי (וכשר...) - וואו אמיתי!


כתיבה : אודי, צילום: מיה

שילת? צומת שילת? אזור התעשייה שילת? למה שלא ניסע ישר למאדים וזהו, בלי תחנות ביניים בדרך?
זה מה שעבר לי בראש, כשהוזמנתי לערב שהוקדש לבלוגרים-קרניבורים, במסעדת הבשרים meea&meat שבשילת.
מבט חטוף במפה הרגיע אותי במקצת - מסתבר ששילת נמצאת מול הכניסה למודיעין, רק חצי דקה מכביש 443.
ובמילים אחרות - 20-25 דקות נסיעה מגוש דן או מירושלים... אז נרגעתי... ואני יכול לגלות לכם כבר עכשיו את מסקנת הסיכום שלי: יש חיים גם כשזזים מהפנס. בשילת מסתתרת מסעדת בשרים, מהמשובחות בהן אכלנו בישראל. פשוט כך! קחו לכם ערב עם החברים או המשפחה, צומו איזה יום-יומיים לפני, ותופתעו! בדיוק כמוני... הארוחה ב-meet&meat התגלתה  כחוויה קולינרית מרגשת, למי שבאמת אוהב בשר. כמוני... והיא אפילו כשרה, שזה כבר ממש לא מובן מאליו...

יגאל (גיגי), בעל המקום, מגדיר אותו כמסעדה דרום-אפריקאית, משום שבעצמו למד שם את תורת הבשרים. אין לי כלום נגד בשר דרום אפריקאי, אבל תכל'ס - אני הייתי מגדיר אותו פשוט כמקום של בשרים. ואם תרצו - מעשנת בשרים. ויותר לעומק - המעשנת המענגת... המוטיב המרכזי בתפריט, עליו גאוותו של גיגי, הם הבשרים שיוצאים מהמעשנה המקצועית במקום. כל רבע שעה הוא מזרים נתח חדש, שיוצא מהמעשנה כשהוא עסיסי כדבעי מפנים וחרוך קלות מבחוץ, עם ניחוח עשן קליל, שלא משתלט על הטעם של הנתח. כאן המקום לציין, שהמעשנה עצמה ממוקמת בין המסעדה למטבח, והאש הבוערת בה פונה לכיוון הסועדים ומשרה אווירה כפרית וחמימה, כראוי למקום שנמצא בין הרים ובין גבעות - בין אי-פה לאי-שם...

ב-meet&meat לא תמצאו משחק מקדים או פוזות. גיגי, יחד עם שני בניו הנאמנים - בר ואלמוג, מנהלים את העסק במו ידיהם ומעניקים יחס אישי, שקשה למצוא כבר במרכז הסצינה שמתחת לפנס. גם התפאורה שמסביב למנות כמעט סגפנית, ומייצגת את המוטו העיקרי שלהם - בשר. רק בשר. מנות הבשר מוגשות בצלחות נקיות, כשהתוספות הכמעט יחידות הם קצת תפוחי אדמה מה"מדורה" וקערת פוייקה קטנה ומגניבה, עם ירקות שורש טעימים, שבושלו יחד עם עצמות מהאסאדו. יאמי אמיתי!

לפתיחה הופיעו פנכות קטנות עם צ'ימיצ'ורי וכרוב כבוש, לצד קערת סלט ירוק מרענן, כל זה כהכנה של החיך למצעד הבשרים הצפוי בהמשך.

הסלט גם נשאר וליווה את הבשר כמרענן בין נתח לנתח. ותוך כדי שחבורת הקרניבורים שלנו ניסתה לנתח את מידת העשייה של החסה, צנחו על השולחן נתחי אסאדו שמנמנים ומהבילים.

בוםםם! לזה אף אחד לא הכין אותנו... בבת אחת קפצנו לפלנטה אחרת - האסאדו היה מעולה ברמות, שלא היו מביישות את מיטב המזללות הדרום אמריקאיות. ואם ככה נראה הבשר באפריקה - אני ניגש מחר לשגרירות לבקש אשרת הגירה...

אחרי שנרגענו מהחוויה, הגיעו אנטריקוט . שכמו שאר הנתחים במסעדה, מגיע כשהוא כבר חתוך לפרוסות נוחות לבליסה, וכל ביס ממנו היה עונג צרוף.
 

המנה הבאה סחבה לכיוון יותר "שגרתי" - נתח חזה עוף מהמעשנה. וכגודל החששות - כך גודל ההפתעה. מסתבר, שלגיגי שיטת צלייה מאוד קפדנית, שבה הוא משנה את מיקום וכיוון הנתח מספר פעמים במהלך שהותו במעשנה. וכך, הנתח מקבל בישול אחיד מבפנים, שהזכיר בישול בוואקום בטמפ' נמוכה, יחד עם צלייה קריספית אחידה מבחוץ. נתח החזה-עוף נעשה בזהירות מרבית והיה מהעסיסייים והטעימים שאי פעם טעמנו - משהו בין פסטרמה משובחת לבשר שאסור להזכיר במסעדה כשרה...
דווקא המנה הבאה - חזה מולארד עטוף בשומן, שהיא, לדברי גיגי, התחליף הכשר לבשר ההוא, ריגשה אותי פחות. טעם המולארד נחמד, אבל השומן שלו לא הלהיב במיוחד. העשייה הייתה, כצפוי, לעילא, כמיטב המסורת של המקום.
ואז הגיע הקינוח ה"אמיתי", לפחות מבחינתי - נתחי בשר פילה. פה כבר ממש הרגשנו בחוצלארץ, או לפחות באיזה דיינר בטקסס... נתחים שמנמנים ו"אווריריים", שכל נגיסה מהם מזכירה לך, שבשר איכותי שעשוי נכון הוא האוכל האולטימטיבי ליונקים ממין אדם. ובמיוחד לכאלו, כמוני, שתזונתם העיקרית היא חלבון ושומן (ע"ע "פליאו")...

תוספת של ירקות צלויים בפוייקה-בייבי..
ולפני שאסיים את הדיווח, אני חייב להקדיש כמה מילים לנקודה מאוד חשובה: מסעדת meet&meat מתאימה ב-100% לחולי צליאק ולמתנזרים מגלוטן!!! הצד המצחיק בסיפור הוא, שגיגי, הבעלים, לא תכנן את זה מראש ואפילו לא נתן את דעתו על כך, עד שאני, כמי שמתנזר מגלוטן, הסבתי את תשומת לבו. הוא אפילו הסביר, שבלי להתכוון, אזור הבישול וההכנות של מסעדת הבשרים לא נוגע בקמח חיטה בשום צורה - לא בתוספות ולא ברטבים, כך שהנה לכם סיבה נוספת להעריך את המקום, שמתאים גם לרווחתם ולהנאתם של נטולי הגלוטן!


הקינוחים שהגיעו בסוף הארוחה הם מעשה ידיה להתפאר של אשתו של אלמוג, הבן. מיותר לציין שלא טעמתי, כמי שמתנזר מסוכר וגלוטן, אבל הם נראו מעולים, וגניחות שותפיי לפשע לא הותירו מקום לספק שהם אכן מעולים. וכולם כאחד, ללא יוצא מן הכלל, לא הפסיקו למלמל שהם לא מאמינים, שמדובר בקינוחים פרווה...




meet&meat, אזור התעשייה שילת. להיכנס בצומת שילת צפונה, ברמזור הראשון שמאלה, בכיכר השנייה ימינה ואז לפנות לרחוב הראשון ימינה ומיד לחפש את המסעדה בצד שמאל, הנחבאת מעט בין שאר המבנים. ואל תיבהלו אם תראו שלט גדול של חומוסייה - המקום משמש בשעות היום כמסעדת פועלים אזורית ורק מ-7 בערב הופך למעשנת בשר.
פתוח בימים ב'-ה' בין 19:00 לחצות וביום א' פתוח רק לאירועים פרטיים. מומלץ להזמין מקום.

שווה בענק!


050-685-5949

























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה