יום שבת, 25 במאי 2013

מסעדת "ננה" בנווה צדק - רומנטיקה תל-אביבית במיטבה...


כדי לחוות את ננה החדשה בנווה צדק. הוזמנו לאירוע השקה, היינו אורחי המקום,
ננה, מוסד קולינרי וותיק ומוכר מזה עשור בנווה צדק, עברה מתיחת פנים לרגל החלפת הבעלים ומתהדרת בתפריט חדש, פשוט וטעים, כהגדרתם...את החוויה שלנו צילמנו וכתבנו וכדי שלא תשארו במתח...
נהנינו עד מאוד !



למען האמת, קצת קשה לקרוא ל"ננה" רק מסעדה, כי מהרגע שנכנסנו פנימה, עברנו באחת מההמולה הסואנת של העיר הגדולה למתחם רומנטי מעורר חושים. את הערב התחלנו על הבר המרווח, עם קוקטייל גרנדה ורדה - על בסיס מלפפונים, סטולי תפוח ומידורי. פתיחה נועזת ומגרה למדי... הבר העשיר והמרווח במיוחד ראוי להתייחסות עצמאית, שכן הוא מתפקד גם בפני עצמו כמקום בילוי תוסס, עם מוזיקה מצויינת ואווירה מדליקה. בימי שישי בצהריים אפילו מתקיימת בו באופן קבוע מסיבה, ככה, סתם, בשביל החבר'ה... ובכלל, האווירה הנינוחה במתחם של ננה מאפשרת להסיר את העניבה ולהרגיש ממש בנוח, אפילו בנעלי בית...

לננה חללים גדולים ומרווחים המשרתים את המסעדה וכן חדר פרטי גדול, לאירועים פרטיים. אנחנו ישבנו בחלל המרכזי, שהוא למעשה פטיו מתחת לכיפת השמיים - כיף אמיתי בערב אביבי נעים. התפאורה, המקנה רוגע ושלווה, זכורה לטוב מביקורינו הקודמים ושמחנו לגלות, שהבעלים החדשים השאירו אותה כמעט בשלמותה. מסביב לשולחנות יש כמה פינות הסבה עם ספות אקלקטיות מגניבות - בהחלט מזמין ומפנק.

השף יונתן לס (לשעבר קופי בר ומסעדות מובילות בניו יורק) והצוות שלו, לא מתפשרים על איכות חומרי הגלם הטובים והטריים ביותר, וזה ניכר עד מאוד במנות שהוגשו לנו!

וככה, כשאנחנו רגועים וכמעט מרחפים, התחילו לזרום המנות:

חשוב ומשמח לציין : אנו הדגשנו בפני המלצר המקסים שלנו שאנו נמנעים מלאכול גלוטן, בקשתנו נלקחה במלוא הרצינות, ותשומת לב לעובדה הזו מצד צוות המסעדה ליוותה את הארוחה עד לסופה, המנות כולן הותאמו ונוקו מגלוטן, עדיין היו מצויינות ולא היתה תחושה שמשהו חסר באף אחת מהן!

סלט שמורכב ממבחר של עגבניות שרי, שאלוט,בזיליקום, אורגנו וריקוטה(במקור כולל קרוטונים), סלט מרען ומשמח חך!
קוקטייל סיגליות, טעים וקר, לנו היה מתוק הרבה מדי..אבל אנחנו לא דוגמה (לא צורכים סוכר ביום יום)
כבד קצוץ, במקור מוגש על ברוסקטות, עשיר, טעים מאוד, מועמד לתואר- אחד הטובים אם לא "ה"
מוצרלה עם קונפי עגבניות וחציל קלוי על גחלים, צנוברים , וכאן הערת אזהרה- סלסת צ'ילי- חריף אש!!
טרטר פילה בקר, הוגש לנו בצורת קובה, במקור מוגש על טוויל לחם שאור, הטרטר היה מצויין, תיבול מאוזן ונודף טריות.
מנה שקצת פחות אהבנו.. צדפות מולים בבירה ובייקון, שילוב הטעם הימי המודגש של הצדפות, טעם העישון העז של הבייקון והבירה, יצרו שילוב כבד , מדי כבד..
מנה כזו תתאים על הבר לצד משקאות, פחות כחלק מארוחה רבת מנות.
לעיקריות נבחרו:
צלע חזיר ברוטב לואיזיאנה BBQ, מנה כייפית וטעימה! הצ'יפס היה חלומי, פריך פריך ולוהט, הרוטב שעל הצלע היה טעים במיוחד, הבשר היה רך וטעים מאוד, אך היה טוב יותר לו נצלה לדרגת "מידיום- וול" ולא מידיום כפי שהוגש (מה שהותיר את הבשר הצמוד לעצם לא מבושל, דבר שלא מומלץ ולא טעים בבשר חזיר), זו עדיין מנה מאוד מאוד מומלצת! אך הקפידו לבקש צלייה הגונה .
נתחי פילה בקר המוגשים עם קרם פרש חזרת, על ירקות שורש צלויים
מנה מאוד מיוחדת וטעימה! השילוב של הקרם הבשר והירקות מאוד מפתיע ומהנה.

אנחנו לא אוכלים סוכר...(טוב..משתדלים שלא) אודי עמד בזה בגבורה , אך אני הזמנתי את ה"ברולה סמי פרדו" ולא הצטערתי לרגע על החטא :)
הברולה החצי קפוא היה טעים עד מאוד, לא מתוק מדי, (את עלי הפילו הנחתי בזהירות בצד מטעמי גלוטן, המלצר הזהיר ואני אישרתי להגיש אותה בשלמותה)
יחד עם קפה משובח ויין קינוח מתקתק (ניבולה מוסקאטו די אסטי) היו סיום הולם לארוחה נהדרת!



ננה בר, אחד העם 1, נווה צדק , תל אביב

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה