יום שבת, 20 ביולי 2013

יד השמונה - ארוחת בוקר בחו"ל... בלי דרכון...



לביטוי "קפיצה קטנה לחו"ל" הוצמדו בארץ משמעויות כה רבות, שהפכו אותו לנדוש ושחוק. אבל לא יכולתי שלא להיזכר בו, כשהוזמנתי למסעדה של בית ההארחה ביד השמונה, הצמודה לנווה אילן שבמבואות ירושלים. 30 דקות על כביש מס' 1 ו...קפצתם לחו"ל. מילא הנוף, שמרגיש חו"ל לכל דבר, במיוחד לאנשי השפלה, אבל מה שהופך את יד השמונה לחו"ל של ממש, זו האוכלוסייה - חבורת פינים אוהבי ישראל, שהשתקעו במקום והפכו אותו לפינלנד הקטנה - גם במראה ולא פחות באוכל... 

השם "יד השמונה" מנציח את זכרם של 8 פליטים יהודים שנמלטו לפינלנד מאימת הנאצים והוסגרו לגסטפו בנובמבר 42. היה זה צעד חריג שעמד בניגוד לרגשות העם הפיני, שהגן על היהודים בארצו בחירוף נפש. מייסדי היישוב ביקשו להנציח את זכרם של היהודים שהוסגרו על ידי הקמת מושב בישראל וראו בכך חרטה נוספת.


זכיתי להתענג על ארוחת בוקר עשירה להפליא ומשובחת במסגרת יום סיור בירושלים אליו הוזמנתי יחד עם חבורת עיתונאים ובלוגרים, יד השמונה היתה התחנה הראשונה, אחרי הארוחה המלכותית שהוגשה לנו, כל מה שרציתי היה להישאר באחת הבקתות המפנקות ולהתמסר לנוף ואויר ההרים המשכר...
ארוחת הבראנץ' של יד השמונה הינה אחת מסמלי הדגל של היישוב ושמה הולך לפניה. הארוחה מתקיימת בימי שישי מהשעה 9:30-13:00. המחיר לסועד 95 ש"ח (אורחי המלון בסופ"ש מקבלים את הבראנץ' ללא תוספת תשלום).

תפריט הבארנץ' הינו תפריט עשיר ומוגש בצורת בופה ללא הגבלה. השולחנות עשויים עבודות יד של נשות היישוב הפיניות ומעבודות עץ בסגנון פיני, מנגריית היישוב. גם לחלק גדול מהמאכלים נגיעות מארץ אלף האגמים כמו דגי הרינג, סרדינים וטונה, דייסת אורז ועוד.



בתפריט מבחר לחמים מסורתיים הנאפים בתנור מיוחד ומצטיינים בטעם ובארומה, ביניהם מיני באגט צרפתי, בייגלה ירושלמי, לחם טאבון ירושלמי ועוד. בר סלטים עשיר הכולל סלט עלי ארוגולה עם תפו"א ורוטב חרדל צרפתי, סלט פלפלים קלויים בתיבול בלסמי ועלי ריחן, סלט קייצי עם פירות העונה ועלי תרד ועוד ועוד.
שקשוקות שונות ואומלטים, סוגים שונים של פסטה (לזניה חצילים, ניוקי תפו"א עם עשבי תיבול ועגבניות שרי, ספגטי ברוטב פנודרה ועוד) עמדת דגים מגוונת הכוללת בצק עלים ממולא בסלמון, גבינת שמנת ועלי ריחן, גרבלקס סלומון, מטיאס, מקרל והרינג; עמדת ממולאים ומאפים עשירה, גבינות רכות ועשירות על בוצ'ר (צפתית, עמק, פרמז'ן ,מוצרלה, פיקורינו, פטה, מוצרלה מעושנת קוביות גבינה בולגרית בשמן זית ופלפלים מעושנים, רוקפור, צ'אדר, תום וחמאות בטעמים שונים)


וקינוחים הכוללים עמדת מוזלי ומגוון עוגות, ביניהן: סופלה שוקולד שטרודל תפוחי עץ בלינצ'ס גבינה מתוק מבחר עוגות, מבחר סוגי פאי גבינה, מאפי בוקר ועוד וכמובן מגוון מיצים טבעיים, שתייה חמה ופירות חתוכים.




לסיכום: הארוחה המופלאה והעשירה והנוף הקסום בו שוכן המלון הותירו אותנו עם סקרנות גדולה להתנסות בחוויה השלמה שמציע המקום המיוחד הזה (מבטיחים לספר ולעדכן). מן הסתם, לינה ואירוח במלון יד השמונה, אחרי ארוחת הבראנץ', תחסוך לכם את הצורך בדרכון לחופשות הבאות...




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה