יום שלישי, 30 ביולי 2013

באבה יאגה - יקום מקביל בלב תל-אביב...


באבא יאגה היא מסעדה מהזן הנדיר, שלא רגילים לראות במחוזותינו, במיוחד לא בלב תל-אביב. מסעדה, שחוץ מאוכל עשיר ומשובח, מציעה חוויה של בילוי ארוך ונינוח, בלי המולה ובלי לחץ - שבו, תתרווחו ותיהנו! המסעדה, הממוקמת בפינת הירקון-נחמיה, בנוייה מחצר רחבת ידיים, מוצלת ביום ומוארת בלילה, אולם סועדים אחד עם שולחנות וכסאות, אולם נוסף, יוקרתי יותר, בסגנון"דיינר" ו...תוספת חדשה עם קונספט קליל יותר תמצאו במרפסת הפונה לרחוב הירקון - צרה אבל שווה, שכן מוצעות בה מנות מוזלות, כולל ארוחת בוקר עירונית, זריזה ואטרקטיבית...

אנחנו הוזמנו להתרשם מהמסעדה בשעות הערב ואת פנינו קידם גיטריסט מוכשר, שהנעים את הערב בגיטרה קלאסית. בבאבא יאגה מקפידים להביא כל ערב מוסיקה חיה, כולל הרכבים של ג'אז ואפילו זמרה - קולטורה אירופאית במיטבה. זן נדיר, כבר אמרנו? המסעדה ממוקמת מרחק קצר מחוף הים ובזכות זה האוויר כל כך נעים, שמבלי להרהר לרגע התמקמנו בפינה שקטה בחצר ורק בסוף הערב הבחנו, ששאון העיר איכשהו לא עבר את הגדר החיה המקיפה אל החצר. היינו בבועה של ממש...

לשמחתנו, הסתבר שאין בעיה לסעוד בבאבא יאגה גם לשכמותנו, הנמענים מגלוטן. תשובת לב רבה ניתנה לבקשתנו לאורך כל הארוחה, שהיתה עשירה וטובה, ללא שום הרגשת חוסר בשל השמטת הגלוטן ונגזרותיו!




התפריט של באבא יאגה מבוסס על המטבח האירופאי, שלוקח אותך למסע קולינרי מרתק. החל במעדנים של מאמה רוסיה, דרך הבלקן ואוסטרו-הונגריה ועד לחופי ספרד והים התיכון.
בתמונה: סלט ים תיכוני עם שרימפס, חסה מסולסלת, עלי בייבי, אנצ'ובי (במקור מגיע עם קרוטוני שום שכמובן הוצאו עבורנו מהמנה) עם שרימפס על האש, ברוטב איולי עם גבינת פרמז'ן.


טאץ' של יוקרה ניכר במנות. המסעדה, שבתחילת דרכה כיוונה לקהל של אוליגרכיים, כבר מזמן שינתה כיוון והמחירים משתווים למקובל במסעדות תל אביב. בקהל הסועדים נראו קבוצות חברים, משפחות חוגגות, זוגות צעירים ומבוגרים. באופן די מתמיה... מעט מאוד מהקהל היו "צברים", כך שאלמלא היה תפריט בעברית, יכולנו בקלות לשכוח שהמסעדה נמצאת בכלל כאן, בארץ...

תוכלו למצוא כאן מנות בשר עשירות, לצד פירות ים משובחים ודגים, עליהם גאוות המקום.

מנות מצוינות ומגוונות של פירות ים ודגים (בתמונה - מנה מעולה של שרימפרס ברוטב שמנת וגבינה כחולה).

פילה דניס ברוטב קרם סלרי היה מענג!!

מנת צלעות הטלה הייתה הפתעה מעט פחות מוצלחת... הטלה זכה לשהייה הגונה במרינדה עזת טעם, אך אנחנו בכלל אוהבים את הטלה שלנו חף מתיבול, שכן לטעמנו, טלה טוב לא צריך יותר ממלח ומעט פלפל גרוס. ביררנו את פשר התיבול העמוק ומסתבר, שהקהל הרוסי לא אוהב טעם של כבש... אז מקשטים לו אותו בטעמי הסוואה...


ופלמני. אוי, הפלמני... והוורניקי המפתים, נוטפי החמאה... אין לנו ספק, שבגלגול הקודם היינו איכרים בערבות אוקראינה... עד כדי כך, שלמרות התנזרותנו מגלוטן, נכנענו לתשוקה בשלב הקינוח ונגסנו בהם, רק כדי להרגיש את המרקם הקטיפתי. ובלי לשים לב דאגנו לא להשאיר זכר למילוי הדובדבני  החמצמץ-מתוק המרופד היטב בשמנת החמוצה, שליוותה את המנה. אחחחח.....



שמנו לב שחלק מהסועדים סביב הזמינו קנקני תה טרם הארוחה, הם קיבלו קנקנים גדולים ויפים, ספלים מהודרים וקוביות סוכר. אנחנו, כמסורת ילידי המקום , הזמנו וקיבלנו קפה מצוין בסיום הארוחה.


לסיכום: מאוד אהבנו את הקונספט, את האוכל המושקע, את האווירה שהעיפה אותנו למחוזות רחוקים וללא ספק נחזור ונפרגן לעצמנו אתנחתות אירופאיות  נוספות בבאבא יאגה!

תוכלו כאן להציץ בתפריט שבאתר המסעדה להתרשם מהמנות והמחירים.


תפריט המנות הקלילות של המרפסת הקייצית :


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה