יום שני, 5 באוגוסט 2013

טכנולוגיה בשרות ההיסטוריה - בילוי קולינרי וחווייתי בירושלים

על יד השמונה וארוחת הבוקר הנדירה שלהם כבר כתבתי כאן (יד השמונה - ארוחת בוקר בחו"ל... בלי דרכון...)
את המשך היום בילינו בעיר הקודש, יום מלא וגדוש בכל טוב (אוכל..כן...אך לא רק!)
שווה להגיע לכל אחד מהמקומות שתכירו בהמשך- ממש ירושלים של חוויות שוות זהב, סעו ובלו, אם בזוג , בחברה או משפחה.
ונפתח במתחם התחנה החדש וההשוקק ששווה פוסט בפני עצמו, מלא בבתי קפה, מסעדות ואטרקיות משובבות נפש, הפעם אכיר לכם את הזוית נירושלמית היחודית של Smart-Tour:
אני מכירה את ירושלים לא רע בכלל. למדתי שם, גרתי שם וטיילתי לא מעט. וגם אכלתי - והרבה. אבל היום, ממעמקי החיים הטובים בשפלת החוף, לא קל לפתות אותי לעזוב את הסצינה ולעלות לעיר הקודש. והנה, באה חבורת יזמים צעירים ונמרצים, שהצליחה להפתיע אותי מחדש. אמנם ירושלים נותרה כמות שהיא - מלאת ניחוחות וטעמים שלעולם לא נצליח לחבוק, אבל הסיור אליו הוזמנתי, הפך אותה לאטרקטיבית במיוחד. בסיור הייחודי הזה, שהודבק לו (ובצדק) הכינוי Smart-Tour, שולב סיור מודרך ומרתק בשוק מחנה יהודה, בהנחייתו של השף פוליבודה (פולי מ"פולישף"), סיור על גבי אופניים חשמליות, ריחוף בסגוואי וטעימות בכמה מוסדות קולינריים חדשים. ירושלים מעולם לא נראתה יותר רעננה ומתחדשת - אני ממליצה לכולכם לקרוא בהמשך את הפרטים ולשלב את ירושלים על ראש שמחתכם, או לפחות בתוכנית של חופשתכם (שזה אותו דבר. לא?)... קראו ושמרו:




אתם חייבים (!) לבקר בתחנת הרכבת הישנה והרומנטית של ירושלים, שמלבד השיפוץ הגורף שעברה, הפכה לבסיס ההפעלה של חברת Smart Tour ולמרכז ההזמנות הטלפוני שלה ( 02-561-8056 ). אשנב הכרטיסן הוסב למרכז מבקרים חדיש, תוך שימור המבנה המקורי והקסום. במקום גלריה יפה, שבה מוכרים יצירות אמנות של אמנים ירושלמיים מבצלאל ומעוד אקדמיות ומוסדות ירושלמים, כולן בעלות זיקה ירושלמית מובהקת. משם גם יוצאים הסיורים המונעים/מדוושים של החברה, בהם התנסינו בסיור שלנו:

סיור ברכיבה על אופניים היברידיים-חשמליים חזקים ונוחים, שמשלבים ניווט קולי דרך אפליקציית GPS ייחודית הקרוייה Sovoo, שפותחה במיוחד על ידי Smart Tour. מפתיע כמה קל לדווש בעיר ההררית, כשלרשותך גיבוי חשמלי כל כך נוח. האפליקציה מציעה מגוון מסלולים שונים בעיר, כאשר כל מסלול חושף את המשתמשים לאספקטים מיוחדים אחרים של העיר ירושלים, ומעניק להם מידע חשוב ומעניין, שמעובר בצורה ברורה והומוריסטית.


אבל האופניים היו החלק ה"פרימיטיבי" של החוויה, שכן לחברה כמות נכבדה של "חייזרים" בעלי 2 גלגלים, הקרויים "סגוואי", מהדגם הכי חדיש ובטוח שיש. נעמדים עליהם, רוכנים קלות והעסק זז, תוך שהוא מתמסר לך ומגיב לכל תנועת גוף בנאמנות ובבטחה. התחושה היא של ריחוף בגובה נמוך והיא לא דומה לשום כלי רכב עליו נהגתי אי פעם. הסיור המרחף על ה"סגוואי" אורך כשעתיים ועובר בין 3 טיילות עם נוף מרהיב. שווה בענק!
לאתר של סמארט תור


את הפרק הקולינארי של הסיור פתחנו בשוק מחנה יהודה. כשתהינו "מה עוד אפשר לחדש לנו בשוק המוכר והוותיק", הבטיחו לנו, שעם פולי מ"פולישף", השוק יראה וירגיש אחרת. צדקתם! השף פולי (פוליבודה), בעל וותק וניסיון עתיר שנים במלונות ובאוניות פאר, החליט לנוח ולהתענג על שתי אהבותיו בחיים - האוכל והשוק. מזה כשנתיים פולי מוביל סיורים מרתקים בסמטאות השוק, משלב סיפורים פיקנטיים על הדמויות המעניקות לו את האופי הכל כך ייחודי וכמובן - מציג כמה המוסדות הקולינריים הדומינטיים, שאסור לפספס בשוק.

תוכנית הסיור של פולי אכן עשירה וכוללת כ-12 יעדים. הנה תקציר מכמה מהם:

בלי רחמו זה לא מחנה יהודה. לא כך? אז "עלינו לרגל" לרחמו וניגבנו מהחומוס המיתולוגי. נפלא כתמיד!

התרעננו עם הגלידות הנפלאות של מוסלין - שפיתחו טעמים נועזים וייחודיים כמו גלידת זעפרן, בזיליקום, צ'אי מסאלה, ווסאבי ועוד.. היה "וואו"- באמת!


"התגנבנו" למתחם מסעדת עזורה, המהווה מקום מפגש לפרלמנט הקבוע של כמה עשרות גברים ירושלמיים, הפוקדים את המקום מדי יום ומנהלים משם את המדינה. לפחות מנסים... אני בטוחה, שאם היו מושיבים את חברי הממשלה סביב הסירים המהבילים של עזורה, כל הבעיות והמחלוקת היו נפתרות בפה מלא ושמח...



ואיך אפשר בלי טעימות מ-1500 הגבינות של המלך הבלתי מעורער - הלא הוא באשר הידוע. אחחח, הייתי יכולה להתנחל אצלו...


את "חכמת הבורקס מחיפה" רק צילמתי, כי אני מתנזרת מגלוטן. אבל הייתי מאוד קרובה לחטוא - הריחות משכרים והטעם, כפי שדווח על ידי עמיתיי הנלהבים, מצדיק את המוניטין המפורסם.
תוך כדי התענגות על הבורקסים הדגים לנו פולי חיתוך אמנותי של פירות שונים.

אבל על החלבה של "ממלכת החלבה" לא וויתרתי. לעזאזל הדיאטה! אינסוף טעמים וצבעים הופכים את המקום למוזיאון חווייתי של ממש. איזה כיף!

הסיור של פולישף עולה 190 שקל לאדם, או 175 אם באים בקבוצה מעל 10 משתתפים. 
תבואו רעבים ועם נעליים נוחות!
לאתר של פולישף

ואז, כשנדמו קולות הלעיסה ואנו נינוחים ומבסוטים, נחנו קצת והתיאבון התעורר מחדש. יש משהו מיוחד באוויר הירושלמי, שעושה אותך תמיד רעב... וכדי לפצות על הרעב המחודש, הוזמנו להכיר מוסד חדש בנוף הירושלמי:
אחרי השוק הדחוס והטעמים הירושלמיים הדומיננטיים, היה מרענן לקפוץ לאסיה ולאכול קצת סושי.
ביקרנו בסניף החדש של רשת "הסושייה" הוותיקה בעיר הקודש, שנפתח לא מכבר ברח' הלל 12.
הסניף אינו כשר ונאמן לתפריט הסושייה המוכר היטב לחובבי הסושי במרכז .


הסושי-מן המסור בפעולה


שרימפס ופילה דג מטוגנים בציפוי פנקו פריך היו הטובות מבין מנות הפתיחה שטעמנו

הסושי היה מצויין! טרי מאוד, עשוי היטב, השאיר טעם של עוד ...ועוד

הקינוחים נחמדים אך  לא שייכים בשום אופן למטבח יפני או אסייתי,  ולדעתי לגמרי מיותרים ...
חבל לקלקל את טעמו הנהדר של הסושי, בשבילי בפעם הבאה - רול משובח נוסף בתור קינוח ואם נשאר ולו טיפה מקום בבטן, אז עוד אחד!


הסניף פתוח גם בסופי שבוע ומציע תפריט סושי עשיר וטרי, הניתן גם להזמנה לטייק אווי דרך האתר המשוכלל של הרשת. היה טעים ובהחלט מרענן.



נפרדנו מיום מענג בירושלים , חזרנו עייפים, מרוצים ומ-א-ו-ד (!!!) שבעים...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה