יום חמישי, 10 באוקטובר 2013

מוס שוקולד שהוא פצצת בריאות!

היום בבוקר עקרו לאודי שן... האומלל חזר הביתה עם הוראות ברורות מהרופא, לא לאכול שום דבר מוצק/ חם! כששאלתי אותו מה יתאים לו לאכול היום הוא לא חשב יותר משנייה וחצי ואמר: "תכיני לי הר של מוס שוקולד! זה בדיוק מה שאני צריך ורוצה לאכול"... רחמונעס...
כדי להקל על סבלו הרב מהכאבים +רעב... אני כמובן מיד ניגשתי למלאכה, נזכרתי שקראתי לא פעם על מוס שוקולד על בסיס אבוקדו וקפצתי על ההזדמנות לנסות ולהכין אחד כזה.
התוצאה שהתקבלה תוך כ-10 דקות מרגע ההחלטה היתה מוס עשיר, שוקולדי מאוד, קרמי, טעים, מזין ביותר ומספק בטירוף.
אהההה... בריא... מאוד בריא! מתאים לכל המתנזרים מסוכר, מעודף פחמימות, מלקטוז  ומביצים אפילו כשר לטבעונים :)



ההכנה- קלי קלות!!!
אז קדימה:
80 גרם  100% מוצקי קקאו (מסת קקאו)
1 אבוקדו בשל קלוף ומגולען
1/3 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כפית סטיוויה בטעם שוקולד
1/2 כפית סטיוויה בטעם וניל
2 תבניות קוביות קרח

ההכנה:
בבלנדר חזק קוצצים את מסת הקקאו, מוסיפים את המים הרותחים ומערבלים עד שהכל נמס,
מוסיפים את האבוקדו, שמן הקוקוס והסטיוויה (ניתן להחליף בכל ממתיק נוזלי אחר שרצוי לכם, דבש/ מייפל/ אגבה ועוד), טוחנים לקבלת קרם חלק , מוסיפים את קוביות הקרח וטוחנים היטב - עד לקבלת קרם חלק ואוורירי.
זהו!

את ההמתקה ניתן לתקן על פי הטעם.

עוד לפני שתשאלו אותי איפה אני קונה את הסטיוויה, מסת הקקאו ועוד, ראו את הקישורים שבמתכון. להסבר נוסף: איך לקנות בIHERB כמובן שלא חובה, אבל זה הכי זול ויעיל וכייפי שאני מכירה :)


ולמי שמתעניין: המוס התגלה כמשכך כאבים יעיל מאוד :) אודי כבר מחכה לטיפול השיניים הבא...

         בתיאבון ולבריאות!!!





13 תגובות:

  1. הי מיה,
    אחרי הרבה זמן שתכננתי- הכנתי היום. הסטיויה הרגה את הטעם אז הוספתי המון מייפל. יצא מדהים המשפחה התלהבה.
    תודה
    לילך

    השבמחק
    תשובות
    1. הי לילך, שמחים לקרוא שהצליח!!!
      לגבי סטיוויה, חשוב להשתמש בסוג טוב (בארץ לא מצאנו עד כה...קונים רק בIHERB)
      ןגם אז, ללמוד מינונים ואיזונים
      מייפל תמיד טעים :)

      מחק
  2. אין ברקע את הטעם של האבוקדו?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, טעם האבוקדו לא דומיננטי

      מחק
  3. תשובות
    1. הי דנה, במתכון הזה הקרח מייצב את השוקולד כך שהוא הכרחי

      מחק
  4. סליחה על הבורות ...מה זה "מסת קקאו" ומהיכן משיגים כזה..?

    השבמחק
    תשובות
    1. מסת קקאו היא 100% מוצקי קקאו, משיגים בחנויות משתמחות בבישול ואפייה כמו לגעת באוכל, מר קייק וכיוב

      מחק
  5. הי במה ניתן להחליף את האבוקדו?

    השבמחק
    תשובות
    1. האבוקדו הוא הלב של המתכון, אז להחליף אפשר...בכל מתכון אחר של מוס שוקולד

      מחק
  6. היי, שאלה,
    לכמה מנות מספיק המתכון?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי, אני הגשתי בכוסות קפה קטנות אז הספיק לכ4 מנות
      בספל רגיל יצאו כ-2

      מחק