יום חמישי, 21 בנובמבר 2013

כנאפה שכולה בריאות! ללא גלוטן, ללא סוכר

נכון יש הרבה ויתורים כשנפרדים מגלוטן וסוכר, אך האמינו לי - ממש לא מוותרים על הנאה מאוכל!
שוב ושוב מתחדש המטבח שלנו בהנאות על טהרת התזונה שלנו, אין סוף ליצירתיות והמשחקים שמתגלים כמעט מדי יום,
קבלו אחת קטנה ומתוקה!

כנאפה עם כל הטעם הטוב וההנאה אך ללא טיפת גלוטן וסוכר


שנתחיל? 
החומרים להכנת שני עיגולי כנאפה אישיים (ונדיבים):


  • 1 גזר גדול מגורר דק
  • 1/2 חב'  חמד 16% או 5% לבחירתכם
  • ממתיק לפי העדפה (אני השתמשתי בסטיוויה- טיפטפתי- טעמתי עד שהיה מספיק מתוק)
    אך דבש/מייפל/סילאן יעשו עבודה מצויינת במתכון הזה.
  • 150 גרם חמאה (אפשר הרבה פחות אם אתם מעדיפים...אם כי חבל). 
  •  חלבון ביצה
  • כמה טיפות של תמצית ורדים / מי זהר (או שניהם)
  • חופן שקדים קלויים וקצוצים גס

 את הגזר המגורר ממתיקים ומתבלים בתמציות הטעם, מוסיפים את החלבון ומערבבים היטב.

ממסים חמאה בנדיבות במחבת קטנה בגודל פנקייק  (כ12 ס"מ קוטר) לחילופין אפשר להיעזר ברינג בגודל מתאים

מטגנים שכבה צפופה ולא עבה מדי של גזר

מניחים על הגזר פרוסות גבינה
 מכסים בשכבה נוספת של גזר, מהדקים מלמעלה
ממסים עוד מעט חמאה על הגזר שלמעלה

כשהגזר מלמטה מזהיב הופכים בזהירות לטיגון הצד השני

המנה מוכנה!


מומלץ לצקת כמות נדיבה של חמאה מומסת

וככה נראית הכנאפה מבפנים...


 לפתוח פה גדול....




קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, כדי לדעת שביקרתם, לשמוע אם אהבתם, כמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה, בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא.

6 תגובות:

  1. יו... זה נראה מעולה. ינוסה מיד!

    השבמחק
  2. נראה ונשמע נפלא..חייבת לנסות...
    אני מתה על כנאפה ורק בגלל כמויות הסוכר משתדלת לאכול כמה שפחות ..אבל על כזה מתכון לא חלמתי.
    כל הכבוד על הרעיון. !!!!!!
    מיכּי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה מיכי
      מקווה שכבר הכנת והיה לך טעים :)

      מחק
  3. תודה אנה,
    חזרי לספר איך יצא

    השבמחק