יום שלישי, 27 במאי 2014

משק יעקוב'ס - קבלו הזמנה ליריד חג השבועות והמלצה חמה על מוצרים מעולים לכל השנה!

 

אחד הדברים שיותר מרגשים אותנו, זה לפגוש את הדמות שמאחורי המותג. זה מה שקרה לנו אתמול, בסיור בלוגרים שנערך במחלבת יעקוב'ס - פגשנו את האיש שמאחורי המחלבה המצליחה.
 

הנה שלמה יעקבס, האיש שהקים את הממלכה הפרטית שלו, לפני כ-15 שנה, בכפר הרוא"ה, ומאז מנהל אותו ביד רמה, בסיוע בני משפחתו. החיוך הגדול שלו ושל בניו, שהדריכו את הסיור, לא השאירו מקום לספק - יש פה אהבה! וכשיש אהבה - הכול טעים וכייפי...

כדי להכניס אותנו ל"ראש" של מוצרי החלב, פתחנו את הסיור ברפת המודרנית של כפר ויתקין הסמוך, ממנו מגיע חלק מהחלב של יעקוב'ס.



הרפת
שלמה הקים רפת לתפארת
באמתחתו תמיד נשא חלום לחזור ולייצר גבינות כבבית הוריו.

בשנת 1997 החליטו בני הדור השלישי לחדש מסורת אבות והקימו בצמוד לרפת מחלבה. מחברת המתכונים של סבתא היוותה בסיס למתכונים הראשונים ובעזרתה החלו במלאכת הגיבון ובהמשך רכשו ידע ממחלבות מסורתיות באירופה.





המחלבה
כיום מתבצע יצור הגבינות בציוד חדיש, בשיטות מסורתיות כנהוג במחלבות קטנות באירופה, תוך הקפדה על תהליכי יצור מבוקרים.


במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ - 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים.
שיווק הגבינות מתבצע ישירות מהמחלבה לבתי הקפה, מסעדות, מלונות, מעדניות ולקוחות פרטיים.
בצמוד למחלבה חנות המוכרת את מוצרי המחלבה והמבקרים במקום אף יכולים לצפות בחליבת הפרות.
בגבינות משק יעקבס מאמינים שכשיש חזון, אמונה ומשפחה, שום דבר אינו בלתי אפשרי.






יצור הגבינה
חלב איכותי הוא הבסיס ליצור גבינה איכותית.  איכות החלב מושפעת מסוג המזון, מתנאי המחיה וממזג האוויר, לדוגמא חלב של חורף שונה מחלב של קיץ. הסגנונות והטעמים השונים של הגבינה הם תוצאה של שימוש בחומרי גלם שונים, מינים שונים של חיידקים ועובש, רמות שונות של שומן, פרקי זמן שונים של התיישנות, תהליכי הפסטור ומקורות חלב שונים. בגבינות משק יעקבס משתמשים בחלב בקר ,עיזים וכבשים לייצור גבינות. 




בתהליך ייצור הגבינה מופרד הגבן, המרכיב המוצק, ממי הגבינה. הקרשת החלב נעשית בעזרת מחמצת חלב ואנזים. הוספת אנזים גורמת לפירוק החלבון העיקרי שבחלב, קזאין, לצורה לא מסיסה, כלומר האנזים מביא לשקיעה של החלבון וליצירת מרכיב מוצק הנקרא גבן. לאחר הפרדת הגבן ממי הגבינה, חותכים אותו לחתיכות קטנות ומעבירים למיכלים או למתקן דחיסה, מה שנותן לגבינה את הצורה הסופית שלה. ניתן למצוא גבינות בגדלים וצורות שונות.



בגבינות משק יעקבס, כמו בהרבה מקומות בארץ ובעולם, נהוג לחלק את הגבינות לסוגים שונים: גבינות רכות, גבינות חצי-קשות, גבינות קשות וגבינות עובש.








 
קבלו הזמנה עם המלצה מכל הלב - יריד חג השבועות במשק יעקבס הוא חגיגה משפחתית מיוחדת וטעימה



המחלבה שוכנת במשק יעקבס בכפר הרא"ה, מיקוד: 38955

טלפון: 04-6366111 טלפון חנות: 04-6251266  פקס: 04-6308019
                                                                 



קוראים יקרים שלנו, אנו נשמח מאוד לקבל תגובות לפוסט, כדי לדעת שביקרתם,
לשמוע אם אהבתם וכמובן נשמח לענות לכם על כל שאלה,
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה