יום שלישי, 15 ביולי 2014

ניקה ביץ' - שילוב מושלם של אוכל טוב ולוקיישן מנצח- על קו המים בהרצליה


נסו לדמיין לרגע את התמונה הבאה: אתם יושבים בחלל נעים ומרווח, ליד חלון ענק הצופה לים, שומעים את אוושת הגלים וצופים בשקיעה, כשבידכם קוקטייל צונן ובאפכם עולה ניחוח המנה הבאה ממטבחו של השף... 
 


אנחנו חווינו את ההרגשה הזאת, כשהוזמנו להתארח במסעדת ניקה ביץ' המחודשת שבחוף השרון בהרצליה פיתוח (המכונה גם חוף הקשתות). 
המסעדה יושבת ממש, אבל ממש על קו החוף והיא מסעדה אמיתית, עם תפריט שף עשיר ומגוון, שיכלה בקלות לתפוס מקום מכובד בתוך העיר, אבל ממוקמת על החוף עצמו, עם גישה נוחה וקלילה מהחנייה המרווחת של כיכר דה שליט. 
 

כל מי שגדל בישראל ובמיוחד בישובי החוף, מכיר את החוויה המפוקפקת של מזנוני החוף. אותם מזנונים, שלעתים מתחפשים למסעדות, אבל בפועל מוכרים גלידות במחיר מופקע, ציפס דלוח וחומוס מקופסה, לצד שתייה קרה וגלגלי הצלה מתנפחים. 
ניקה ביץ' רחוקה מהתאור הזה כרחוק מזרח ממערב. שף המסעדה, מתי נקש, בנה תפריט ייחודי הכולל טאפאסים סלטים קיצייםכריכים בסגנונות שוניםמנות עיקריותמנות ילדים וכמובן קינוחים מעוליםתפריט האלכוהול כולל מגוון רחב של בירות מהחביתקוקטיילים קריריםמגוון יינות אדומים ולבניםקאווה למברוסקו והכל במחירים נוחים.

למסעדה 150 מקומות, שמתפרשים על פני שלושה מפלסים - המפלס הסגור שבתוך המסעדה, הרחבה המקסימה שבחזיתה ומפלס החול עצמו, הנושק למים. כך, אתם יכולים לבחור אם להגיע בלבוש חגיגי ולא לגעת בגרגר חול אחד, או לשבת יחפים בבגדי ים על החוף עצמו וליהנות מאותו תפריט. מאוד התרשמנו מצוות המלצרים הנמרץ, כשצפינו בו מתזז בין עשרות השולחנות במהירות ויעילות, כך שלא תשכחו לרגע, שהגעתם למסעדה מכובדת ולא, חלילה, לעוד מזנון מחופש...


אנחנו בחרנו להתיישב במסעדה עצמה, בין היתר בזכות הגישה הנוחה במיוחד שיש לה לקלנועית הצמודה. לישיבה ליד חלונות הענק יתרון גדול, שכן הנוף הנשקף מהם כולל גם את הרחבה היפה, גם את החוף וגם את הגלים. כמעט שראינו את קפריסין... באותו חלל יש גם בר עשיר עם מקומות ישיבה מסביבו, למי שבוחר לצפות בנוף האלכוהול במקום בגלים...

ניקה ביץ' נפתחת כל יום ב-08:00 בבוקר ומגישה ארוחות בוקר עשירות עד השעה אחת בצהרים. אנחנו הגענו, כאמור, בזמן השקיעה ונהנינו מכמה מנות מהתפריט העיקרי, שהיו טעימות, מהנות ומשביעות.

לפתיחה , בהמלצת המלצר החביב שלנו הזמנו את פלאפל הכרובית  שיושב על קרם שמנת חמוצה, מנה עדינה, טעימה ולא שיגרתית! 38 ש"ח


המנה הנוספת שבחרנו מתפריט הראשונות: עלי הגפן ממולאים שמסתבר מושרים בשמן זית ועשבי תיבול במשך כמה ימים , היו נימוחים ועדינים מאוד בטעמם והשתלבו נפלא עם אותו קרם שמנת שליווה את הכרובית. 28 ש"ח

טעמנו גם את הסלט התאילנדי של NIKA : אטריות אורז נתחי עוף, נבטים, גזר, קולרבי, שרי, בצל ירוק, שעועית ירוקה, בוטנים קצוצים, ביצת עין ורוטב תאילנדי 62 ₪ .
מנה גדולה ועשירה שיכולה בקלות לשמש מנה עיקרית

העיקריות שדגמנו כללו
קבבונים במחבת- מוגש על מצע ירקות צלויים בגריל טחינה וסלסה מוגש עם צ'יפס/ אורז 69 ₪ 
הקבב הזכיר לנו טעמי ילדות, הסגנון- קבב רומני, מאוד אהבנו!
תוספות של צ'יפס ואורז

מנה עיקרית שניה היתה הפרגית סופלקי- פרגיות צלויות ,עגבניות בגריל ופטרוזיליה על לאפה קלויה המוגשת עם צזיקי בתוספת אורז 76 ₪ , מנה נדיבה בנתחי פרגית עסיסיים ומתקתקים שהשתלבו נפלא עם רוטב הצי'זיקי החמצמץ

שעות פתיחה:
08:00- אחרון הלקוחות
כתובת: חוף השרון ,הרצליה פיתוח.
טלפון להזמנות 09-9512472


תגובה 1: