יום שישי, 8 באוגוסט 2014

מסעדת אמא הירושלמית - האמא של המסעדות


מסעדת אמא היא מוסד של ממש בירושלים ואני מכירה אותה באופן אישי עוד מימי כסטודנטית בבצלאל (ואגלה לכם בסוד שזה היה ממש, אבל ממש...מזמן). אז, בתקופות לחוצות, בהם החיים הסטודנטיאליים שלי בירושלים לא אפשרו לי ארוחות יותר מדי מסודרות ואיכותיות, כל ביקור אצל אמא (המסעדה, לא הביולוגית), היה שקול לביקור בבית - עם חום ביתי, מטעמים ביתיים משובחים ומחירים שפויים.

כל כך שמחתי לקבל הזמנה לשוב לירושלים בכדי לסקר את אמא, כי זו הייתה הזדמנות להעלות זיכרונות ולראות, אם אמא נשארת אמא, גם אחרי כל כך הרבה שנים... והשורה התחתונה - אמא זו אמא. על כל המשתמע מכך: האוכל אותו אוכל, הטעם הנפלא נותר משובח כשהיה, האווירה החמה והביתית מחבקת אותך מכל עבר והמחיר - נשאר שפוי ורציונלי. אין לי ספק, שבמקרה הזה מתאימה, יותר מכל, הקלישאה השחוקה: אמא יש רק אחת...




האמא של אמא היא האמא מרים בנימין, שפתחה את המסעדה בשנת 1981(!), במבנה אבן ירושלמי קסום - בקרבת שוק מחנה יהודה ומול בנין שערי צדק המקורי. מרים בנימין הציעה, מהיום הראשון, מטבח ביתי וכשר עם טעמים כורדיים ועיראקיים מסורתיים ועד היום היא מבקרת במטבח בעצמה ומשגיחה על שימור הטעמים המסורתיים ועל אופן הכנת מנות הקובה והממולאים, שהן גאוותה העיקרית. במשך הזמן נטל בנה, יורם, את הניצוח על המסעדה ושילב במלאכה את השף ראובן סיוון, אשר מכין מדי יום, בנוסף למנות הקבועות בתפריט, תבשילים יומיים מתחלפים.

התפריט של אמא כולל מגוון עשיר של סלטים (חצילים בטעמים שונים, מטבוחה, טאבולה, סלק, גזר ועוד)

מרקים (שעועית, עדשים), תבשילי קדרה מיוחדים, מנות בשריות שונות, תוספות ביתיות ומנות הדגל של המסעדה בגרסאות בשריות, צמחוניות וטבעוניות



ירקות ועלי גפן ממולאים וקובה במבחר טעמים - קובה נבלוסיה במילוי בשר וצנוברים במעטפת בורגול או קובה במילוי פטריות וצנוברים במעטפת אורז (שניהם מטוגנים), קובה חמוסתא במילוי בשר, מוגש במרק חמצמץ עם קישואים, סלרי ומנגולד, קובה מטפוניה במילוי בשר, מוגש במרק עם גזר, קישואים, דלעת ועגבניה וקובה צמחוני המוגש במרק ירקות.


והממולאים... הו הממולאים... מי שלא טעם את אלו של אמא... חייב לרוץ ולטעום! (בתום ארוחת הכתבים אני ניגשתי לקנות קופסה מלאה מהם ולקחתי הביתה, כך שהטעם ליווה אותנו גם למחרת).

בתמונה בצל ממולא. באמא ממלאים המון ירקות, נסו את כולם ותתענגו!



המקלובה של אמא, אחת הטובות שפגשתי


וזוהי לשון ועליה ארטישוק, הכי לא פולניה...


הטעימה מתוצרי הגריל של המסעדה הדגימה רמה מצוינת של איכות הבשר וטיפול נכון בו



משהו מתוק לסיום, ביתי, מנחם... עם כוס תה והרבה נענע




עוד במסעדה: תפריט ארוחות עסקיות, המוגש בימים א-ה בין השעות 17:00-11:00 (60-140 ₪, בהתאם למנה העיקרית), חדרים פרטיים לאירועים ולקבוצות ומגוון רחב של מנות הניתנות לקחת הביתה, כולל מנות הקובה המפורסמות הנמכרות קפואות במחירים מפתיעים.

מסעדת אמא. רח' שמואל ברוך 55 ירושלים. טלפון: 02-6246860; שעות פתיחה: ימים א-ה - 22:30-11:00, שישי - 11:00 עד שעה לפני כניסת השבת.
אתר: מסעדת אמא

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה