יום חמישי, 7 באוגוסט 2014

עוף מעושן בגריל גז בייתי, קל , נוח ו...טעים!

המחצית הראשונה של קיץ 2014 תקעה אותנו, כמו רבים אחרים, סביב הבית, מכורח הנסיבות. ומה עושים גרגרנים שכמונו כשתקועים בבית? אוכלים... וזה הזמן להתקדם למחוזות חדשים שטרם ניסינו, כמו, למשל - עישון על הגריל... בוודאי תשאלו מה החוכמה? הלוא כל "על האש" הגון מלווה בעשן? אז זהו, שלא ממש - עישון מקצועי שולט על הכמות, הטעם והניחוח של העשן, מה שמחייב שימוש מושכל בשבבי עץ בעלי ניחוח מתאים ובאמצעי שיפיק מהם את העשן בכמות ובקצב המתאימים. ובקיצור - קופסת עישון מקצועית. ומאחר שבשנה האחרונה התהדרנו בגריל גז מדהים, החלטנו לפנק אותו בקופסת עישון תואמת ובימי יולי המתוחים והארוכים עשינו לה את טיסת הניסוי הראשונה המוצלחת. 

בתור התחלה, החלטנו ללכת על עוף. גם בגלל שאנחנו מתים על עוף והוא מתחבר מאוד עם ימי הקיץ, וגם בגלל שעוף הוא אחד הבשרים שמקבלים באהבה יתרה תהליכי עישון, כי הבשר העדין והעסיסי הופך למשובח במיוחד כשהוא מעושן כדבעי. אמנם יש לי מעשנה קטנה בבית לנתחים קטנים, אשר מנפיקה בשרים בטעמי עישון עמוק, אך לעישון תוך כדי צלייה  ארוכה בטעם עדין יותר ולנתחים גדולים יותר, בחרנו את גריל הגז.

הנה קופסת הנירוסטה הקטנה והמחוררת, שלתוכה מכניסים את שבבי העץ המעניקים את העשן והטעם:
אך לפני כן, יש להשרות במשך כשעה את שבבי העץ שבחרתם, במים. אנחנו בחרנו בהייקורי ודובדבן:
לאחר כשעה סוננו השבבים והוכנסו לקופסה יחד עם עשבי תבלין טריים:


זה בדיוק הזמן לפנות לטיפול בעוף אשר קיבל עיסוי יסודי בפפריקה + שום + שמן זית, מלח ופלפל
את העוף  החלטנו לבתר לשני חצאים וזו הייתה הזדמנות מצוינת לבחון את סכין הקצבים הברזילאית החדשה שלנו, הטרמוטינה, שביתרה את העוף בקלילות, בדיוק כמו שרואים בקצביות... אפילו העצמות נחתכו ללא שום קושי, כאילו היו עשויות מחמאה!

את קופסת העישון מיקמתי על פי ההנחיות שקיבלתי משרות הלקוחות האדיב בכרמל דיירקט משווקי הגריל שלנו וכל האביזרים הנלווים. לאחר שבפעם הראשונה שניסיתי לעשן הנחתי את הקופסה על הרשתות והתוצאה אכזבה (ולכן לא סיפרתי לכם...), הונחיתי להניח אותה ישירות על המבער והתוצאה לא איחרה לבוא:
זה אכן עשה את ההבדל ותוך זמן קצר החל לעלות עשן ריחני ולמלא את חלל הגריל 
הצלייה נעשתה על רשת אחת, על אש קטנה ולמשך של כמעט שעתיים
את חצי השעה האחרונה בילה העוף בחברת פלפלים מתוקים וחריפים שקיבלו גם הם טעם מעושן נהדר והשתלבו כסלטים לצד העוף

העוף השחים יפה מכל הצדדים ונטרף בהנאה רבה.

הטעם היה של עוף מדורה, עם עישון עדין וטוב בדיוק כפי שקיווינו לקבל




אז כן, הבשורה היא, שאפשר לעשן גם על גריל הגז הביתי ולקבל תוצאה מקצועית ומענגת!

המתכון מתאים גם לימים יותר אופטימיים ושמחים.
אנחנו מאחלים לכל קוראינו המשך קיץ רגוע וטעים!

4 תגובות:

  1. שתי שאלות:
    1. האם הקופסה היא משהו שמותאם במיוחד לגריל הספציפי, או יכולה להתאים גם לגרילים אחרים?
    2. האם כל משך ההכנה הגריל פתוח או שחלק מהזמן מורידים עליו איזשהו מכסה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בבקשה תשובות:
      1. כן, מתאים לכל הגרילים
      2. מכסה סגור כל הזמן אחרת העשן יתפזר ולא יהיה תהליך עישון

      מחק
    2. איך העוף יצא מושחם, האם צלית אותו על אד גבוהה לפני או אחרי העישון?

      מחק
    3. שעתיים של צלייה על אש נמוכה גם יוצרת השחמה יפה, אם לא אפשר תמיד לעזור עם אש גבוהה יותר

      מחק