יום ראשון, 14 בספטמבר 2014

מסעדת אנדיב מלון WEST אשדוד





ימים לא קלים עברו על אשדוד בקיץ האחרון, כעיר שספגה ללא הרף את מטחי הטילים העוינים מדרום. מסעדת אנדיב של גיא פרץ, הממוקמת במלון ווסט שעל חוף הים באשדוד, סגרה את שעריה, יחד עם מקומות בילוי נוספים באזור וחיכתה בסבלנות לחזרתו של השקט. יחד עימה חיכה האיש והמרץ, הלוא הוא השף גיא פרץ, ובזמן שכולם היו עסוקים בריצות למקלטים, הוא רקח במוחו שלל תפריטים חדשים. ולא עבר רגע מחזרתו של השקט המיוחל, והוא פתח את אנדיב עם תפריט חדש, מפתה ומבטיח... ואפילו הספיק להוציא ספר חדש, שמצטרף לסדרת ספריו המוצלחים: ספר הגריל! בדיוק מתאים לי ולגריל שלי!!! 


את מסעדת אנדיב פגשתי כבר לפני כשנה וחצי ונהניתי הנאה מרובה מהשילוב של עיצוב משובח, אווירה נעימה ואוכל מאוד טעים. אבל הפעם, כשהוזמנתי לערב כתבים לכבוד התפריט החדש, התרגשתי שבעתיים - גם מהציפיות שיש לי ממטבחו של שף גיא פרץ אבל לא פחות - מכך שהחיים חוזרים למסלולם כה מהר. ואין דרך יותר נעימה וטעימה לחגוג את החזרה לשגרה מאשר באנדיב!  
במסעדה 80 מקומות ישיבה, אווירת נעימה ואקסלוסיבית, ומהמרפסת הרחבה ניתן ליהנות מנוף עוצר נשימה של הים התיכון ומבריזה מלטפת. למסעדה חדר VIP נפרד עד 14 סועדים... .
בתפריט החדש יש מגוון מרשים של מנות ים תיכוניות, ביניהן: בקלאווה כבד אווז, בריוש מוח , חרב סינטה, סלמון מקורמל ועוד. גיא הוא מארח נדיב מאוד, כשהוא מארח זה כיד המלך ומכל הלב... מצעד המנות שזרם אל השולחנות היה מרשים ביותר! מוזמנים ליהנות מן המראה ורק אציין עבורכם את המנות שאהבתי במיוחד (למזלי נאלצתי לעזוב לפני הקינוחים, כי מן הסתם לא הייתי עומדת בפיתוי לטעום...)

מנות הפתיחה היו משובחות, רעננות, יפהפיות! את המנה הזו הזרימו שוב ושוב ושוב לשולחן, כי למרות שפע המנות, את הלחם הזה היה קשה לחברי לשולחן להפסיק לזלול... (אגלה בסוד שאני נשברתי וטעמתי ממנו כמה ביסונים, הבנתי לגמרי את ההתמכרות)
אני בעיקר חיסלתי את קונפי השום הפיקנטי שהיה נימוח ומתוק.
הייתה שם גם טחינת עמבה, טפנאד וממרח חריף, כולם מאפיינים מאוד את המסעדות של גיא, טריים ומשובחים.
חציל אנדלוסי לצד שלושה ממרחים, פלטה יפהפייה של צבע וטעם.
בטטה צלויה ופטריות פורטבלו, מנה מהנה מאוד!
סלט אנדיב אהוב עלי במיוחד, רעננן , מתקתק ועשיר
סביצ'ה רעננה מתובלת היטב, מוגשת על צלחת קרח גרוס
מנה מדליקה ומקורית, טורטיה פריכה עליה טונה אדומה נאה, רוטב פיקנטי, חגיגה של טעמים ומרקמים
קרפצ'יו פילה בקר באילו וואסבי, בשר בכבישה קרה, מנה מעולה
סיגר לחי עגל , פריך, עשיר , מנה כייפית ויפהפיה!
דג קוד מטוגן בטמפורה, פריך מהביל וטעים
מלצרית חיננית הובילה אל השולחן טאג'ין וניסיתי לנחש מה מסתתר בתוכו?
ומה היה...? קציצות דג ברוטב פיקנטי, מנה ביתית  "דגית" מאוד בטעמה ולחכי פחות התאימה, חברי לשולחן אהבו יותר
הסלמון היה נפלא! מומלץ בחום
ומנה מומלצת מאוד וקוצרת תשואות היא מנת כבד האווז שהוגשה על סיגר הפיצוחים המפורסם של גיא
השילוב ללא ספק מושלם
ביג ביג לייק!

חרב פרגיות, בצילום כבר לאחר הפשטת החרב...
אנטריקוט איכותי ועשוי טוב
איך עשוי? בדיוק כך
הסינטה מתאימה יותר לחרדי השומן, אני תמיד מעדיפה את האנטריקוט 
קבב על חציל, מנה שמרנית משהו, לטעמי היה צריך לצלות הרבה פחות את הקבב בכדי לשמור על עסיסיותו
לסיכום: אנדיב היא מסעדת שף כשרה מוקפדת ואיכותית שתמיד כייף לחזור אליה, מנות מושקעות עם טאץ' ניכר של השף, מומלץ להגיע לטיילת של אשדוד, להנות משקיעה רומנטית ולהתענג על סעודה עשירה ומהנה!

אודות השף
השף גיא פרץ הוא נצר לשושלת שפים וקצבים מהעיר קזבלנקה שבמרוקו. פרץ הוא בוגר בתי ספר מובילים בעולם הקולינרי – תדמור בישראל, לה נוטרה בפריז, קאליבו בבלגיה, וקורדון בלו בלונדון. הוא עבר השתלמויות רבות אצל שפים מובילים בעולם, וזכה ב-13 מדליות זהב בינלאומיות, כקפטן נבחרת השפים הישראלית.
יחד עם אחיו נאור הוא בעליה של קבוצת GF&B - הקבוצה המובילה בישראל בניהול מזון ומשקאות למלונות יוקרה ולאתרי תיירות, המפעילה את מלונות ווסט אשדוד ודניאל ים המלח מרשת טמרס, ומלונות הולידיי אין אשקלון וקראון פלאזה חיפה מקבוצת אפריקה ישראל. פרץ הוא גם בעליהן של המסעדות גספאצ'ו במלון הולידיי אין אשקלון, אנדיב במלון ווסט אשדוד, קונפי במלון קראון פלאזה חיפה, G קפה בפארק אשדוד ים, וקייטרינג סילאן. סגנון הבישול האישי של פרץ משלב ים תיכוניות עם מטבח מרוקאי וצפון אפריקאי, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים איכותיים, ושיטות בישול מסורתיות
 

המסעדה כשרה, בהשגחת הרבנות הראשית אשדוד
אנדיב במלון ווסט מרשת טמרס, הטיילת 21, חוף לידו, אשדוד
פתוח: א'-ה' 12:00-24:00, ו' ומוצ'ש - לאירועים פרטיים בלבד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה