יום שלישי, 3 בפברואר 2015

ספגטי שעשוי מירקות ברוטב שמנת פטריות

למאסטר סלייסר שהפך לחלק בלתי נפרד מחיינו במטבח (המכשיר פלאים של הסלט...) נולד בשעה טובה ומזל טוב אח חדש: ה"ספירל סלייסר" !
השבוע הוא הגיע למטבח שלנו ועונת המשחקים נפתחה בשמחה!

צילמתי עבורכם וככה זה נראה, הירק הופך תוך שניות לפסטה!!!





ספירל סלייסר (Spiral Slicer) – מעבד מזון החותך ירקות בצורות שונות ומדויקות כגון: רצועות דמוי פסטה, צ'יפס, ז'וליאנים ועוד.

התפעול ,קלי קלות! (המושג "משחק ילדים" מקבל כאן כפל משמעות כי הם ללא ספק ירצו להכין עוד ועוד מאכלי ירקות בעצמם).


את הקסם הזה פגשתי בשוק הרחוב בבנגקוק, המכשיר שם היה גדול וחשמלי והפך את תפוחי האדמה ל"תפוצ'יפס על מקל" ההתלהבות ממנו היתה עצומה ואנשים עמדו בתור לרכוש שיפוד פריך וחם שזה עתה הוכן, עם הספירל סלייסר התוצאה זהה!!!

אז מעכשיו, גם אצלנו בבית! אנחנו מעדיפים בטטה על תפוח אדמה, אך ניתן להכין צ'יפס שכזה מכל ירק שעובר טוב טיגון: תפוח אדמה,בטטה,סלק,בננה פלטיין,שורשים שונים, כיד הדמיון הטובה עליכם, אבל לא לשכוח לחבר את השיפוד המרכז!! וקדימה לסלסל:





המנה הראשונה שהכנתי בעזרת הספירל סלייסר שלי היתה פסטה ברוטב שמנת ופטריות
כמי שנמנעים מגלוטן, אך גם מקטניות ודגנים (תזונת פליאו) לא יוצא לנו לאכול פסטה ... למעט אם היא אכן עשוייה מירק טבעי, הספירל סלייסר מושלם עבור שכמותנו, אנחנו בהחלט חוגגים איתו.

ההכנה:
בספירל סלייסר עם הסכין המתאימה לספגטי (יש שני עוביים, במקרה הזה בחרתי בדק מבינהם)
מכינים ספגטי מקישוא ובטטה בכמות הרצוייה, חולטים את הספגטי בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, למשך דקה עד דקה וחצי לקישוא ועוד פחות מזה לבטטה!! אחרת יתקבל פירה...

את הרוטב מומלץ להכין עוד לפני חליטת הירקות במים כך שימתין מוכן לרגע המדוייק לחיבור שלהם.
מטגנים טיגון קל בחמאה סלסלת פטריות שמפניון שנפרסו לפרוסות,

מוסיפים בטיגון מעט שום טרי , מלח ופלפל
על הפטריות שופכים תוכן של קופסת שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
מבשלים לרתיחה, מצמצמים מעט את נוזל השמנת.
טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, אני אוהבת להוסיף בשלב הזה שלוק ברנדי טוב או ויסקי, מוסיף המון לטעם הרוטב.


כל שנותר הוא לצקת את הרוטב על הספגטי מיד לאחר שהוא יוצא מהחליטה
בתיאבון!!!


למתעניינים, פרטים טכניים של הספירל סלייסר כפי שמסר היבואן:
ספירל סלייסר הוא מכשיר ביתי ואידיאלי לחיתוך מגוון של ירקות כגון תפו"א, קישוא, בטטה, זוקיני, גזר ועוד, בדיוק רב, לצורות מגוונות כגון: רצועות דקות (ז'וליינים לסלטים), רצועות עבות (חיתוך ירקות לצורה המדמה פסטה מזוקיני, תפו"א, סלק ועוד) פרוסות נפרדות (המתאימות להכנת צ'יפס), סלילים ארוכים (לאפיה או לטיגון בצורת הגשה מרשימה) ועוד..

לספירל סלייסר מבנה מלבני הכולל 4 סכינים בעלי צורות חיתוך שונות ומנגנון ייחודי המאפשר חיתוך קל, מהיר ומדויק, באמצעות סיבוב פשוט של ידית האחיזה.

בדומה למאסטר סלייסר גם לספירל בסיס הנצמד למשטח העבודה באמצעות 4 רגליות וואקום המאפשרות עבודה בטוחה ויציבות למוצר בעת העבודה. בתוך מספר סיבובים נקבל את החיתוך הרצוי בקלות ובאסתטיות רבה.

הספירל סלייסר, קל ומהיר להרכבה, מאפשר עבודה נוחה ויעילה במטבח, מציע פתרונות חיתוך מרשימים, קל לניקוי ונוח לאחסון.

ספירל סלייסר כולל:
ידית הפעלה לסיבוב נוח קל ופשוט
4 סכיני נירוסטה אל חלד איכותיים בצורות חיתוך שונות, לחיתוך אופטימאלי.
ציר חיתוך מתכוונן בהתאם לאורך / גודל הירק / הפרי

המחיר: 290 שקלים (אחריות לשנה)

להשיג באולם התצוגה של היבואן 'כרמל דיירקט' ובחנויות המתמחות: רשת חנויות ENTER, סניפי DOMO, לגעת באוכל, CHEF4 או לבירור החנות הקרובה: 1-700-700-642










תגובה 1: