יום שבת, 21 בפברואר 2015

סדרת סכיני הפרמיום Shikoku


אם תשאלו אותי מה הכלי החשוב ביותר במטבח, כזה שכמעט אי אפשר בלעדיו, כזה שעושה הבדל אמיתי באיכות וקלות העבודה? התשובה שלי ללא היסוס תהיה: סכין טובה.

ומה היא סכין טובה?


סכין מקצועית, העשויה מתכות איכותיות, כזו שיושבת נעים ונח ביד, שלא צריך להשחיז לעיתים קרובות אך ניתן לעשות זאת בעת הצורך.
ובעצם... עם השנים והלמידה של שימוש בסכינים, היום במטבח שלי יש מגוון סכינים כשלכל אחת מהן מבנה שונה שנועד לשימוש יעודי אחר.
יש את הסכין הרב תכליתית, הלוא היא "סכין שף", שאכן מתאימה לרוב החיתוכים והקיצוצים ומשמשת רוב הזמן.
אך חשובה מאוד למשל היא סכין הדגים הגמישה והארוכה,  שהופכת את מלאכת חיתוך או פילוט הדג לקלה בהרבה. כך גם סכין משוננת, המיוחדת לעגבניות (ועוד פירות וירקות שיש להן קליפה המזכירה עגבניה) וכמובן יש סכין שנועדה לניסור מאפים ומוכרת מאוד בבתים רבים כ"סכין לחם".

שימוש בסכין הנכונה עושה הבדל ניכר בדיוק וקלות מלאכת החיתוך.

וכאן אני מגיעה לסט סכינים החדש שלי שקיבלתי להתנסות. אני משתמשת בו כבר כחודש ימים ו...מאוד נהנית ממנו!
סט הסכינים החדש שלי הוא מתוצרת של המותג המוביל באירופה CS-KOCHSYSTEME - סולינגן, ומיוצר בגרמניה. 



זהו סט מסדרת סכיני הפרמיום Shikoku, אותו מביאה לישראל TMK, המייבאת ומשווקת את מוצרי המטבח המודרני.
חברת TMK שמה לעצמה כמטרה עליונה לפשט את החיים במטבח, תוך כדי שמירה על עיצוב מתוחכם, איכות ואמינות.


הסדרה כוללת 5 סכינים ומעמד מעץ גושני איכותי ומעוצב למטבח - לאחסון קל ובטוח.
 


להבי הסכינים עשויים מחומר נירוסטה CRMov15 המיוצר ע"פ התקן הגרמני, המעניק עמידות גבוהה יותר מנירוסטה רגילה. ללהבים גימור סאטן שנראה מבריק יותר מלהבים רגילים.

כמו כל מוצרי סולינגן, גם כאן ניתן דגש לצורת האחיזה, וידיות הסכינים המצופות סיליקון מעניקות תמיכה ארגונומית מלאה מבלי להתפשר על העיצוב. האחיזה בחומר המעט רך, נעימה ונוחה מאוד! הסכין לא מחליקה גם אם היד רטובה, תענוג!
מעבר לשימוש הנוח הסט מאוד יפה ומרשים ועומד בכבוד על השיש/האי במטבח מוכן וזמין לכל משימה.
* טיפ קטן למי שמשתמשים במעמד עץ לסכינים: לנגב ולייבש אותן לפני הנחתן במעמד.

הסט מגיע באריזת מתנה ומכיל 5 סכינים :


- סכין לחיתוך כללי (13 ס"מ).

הסכין הזאת אכן שימושית מאוד ומתאימה לרוב מלאכות הקיצוץ, המבנה של הסכין נוח לקיצוץ תוך השענת קצה הלהב על המשטח וקיצוץ מצד לצד.
- סכין לחיתוך לחם (21 ס"מ). 

לא על הלחם לבדו, נסו לחתוך מאפים מכל סוג, השינון והחדות של הסכין יעזרו לפרוס במדוייק וללא קריעה ופציעה של הבצק.
- סכין לחיתוך פילה (20 ס"מ).

לסכין הזו נוהגים לקרוא סכין דגים, שכן היא חדה וגמישה ומתאימה לעבודות הפילוט, תחתוך נפלא גם רוסטביף ופסטרמות.
- סכין שף (20 ס"מ).

סכין זו נוחה מאוד ביד ומתאימה לחיתוכים משתנים ומגוונים.
- סכין קוצץ (14 ס"מ).
סכין קצרה וחזרה שמלבד חיתוך של דברים קטנים מתאימה לריקון של ירקות ועבודות עדינות שלא יתאימו לסכין ארוכה וגדולה.
- מעמד מהודר מעץ.

בזכותו הסכינים יהיו תמיד במקום וגם..יראו מליון דולר על השיש/אי המטבח שלכם!






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה