יום שלישי, 21 ביולי 2015

קבב משגע וקל להכנה, עם שדרוג "סודי"...

קבב הבית שלנו מורכב בדרך כלל מתערובת של בקר טחון ושומן עם תיבול מינימלי .

הפעם החלטתי לגוון מעט ולנסות לשלב מרכיב חדש ו"סודי", כזה שאת שומרת לעצמך כדי להפתיע את סועדייך. אך מסתבר, שהמרכיב ה"סודי" כל כך שדרג את הטעם, שהחלטתי לשתף אתכם, קוראיי הנאמנים, בסוד!!!

המתכון פשוט שבפשוטים, אם יש לכם את המרכיבים:

תערובת בשר טחון לבחירתכם.
בצל קצוץ די דק (על חצי קילו בצל בינוני אחד).
 וכאן נכנס אותו מרכיב סודי...
 פסטו פטרוזיליה -נענע של אוליביה (קיבלתי להתנסות - מוצלח!!!)
ראשון קוצצים את הבצל, מוסיפים אליו את הבשר והפסטו, מלח ופלפל ומערבלים במעבד המזון בפולסים, עד שנראה אחיד (רוצים לייצר תערובת הומוגנית, אך לא ממרח!!!)
את התערובת מכסים ומניחים כחצי שעה במקרר לאיחוד טעמים וייצוב.
אני קיבבתי קבבים עגלגלים, אבל אם אתם אוהבים את הארוכים, לכו על זה.
את הצלייה אני מאוד אוהבת לעשות בחום גבוה על משטחי הצלייה היחודיים של הגראנד-הול שלי, שהם למעשה פלאנצ'ה עם פסים, שמונעים מהשומן לנזול אל האש. כך, השומן שנוטף מהקבב מתחמם ומטגן את הבשר.

 תפשתי טרמפ על השומן שנאגר על הפלאנצ'ה ו"טיגנתי"-צליתי עליו גם כמה שיפודי אנטריקוט.
טעם הקבב היה נפלא! הפסטו השתלב והוסיף רעננות וגוונים עשירים לטעם הבשר. אפילו אודי, השמרני בד"כ, שאוהב קבב בטעם של קבב, הופתע מהטעם ודרש לדעת מאיזו קצביה הבאתי את הבשר המצויין הזה ומה הם שמו בתיבול. טוב, פה נשברתי וגיליתי לו את הסוד... והוא כמובן הזמין מיד עוד נאגלה...
לחגיגת הבשרים הצטרפה עוגת-אורז "פרס-סטייל"... 




קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה.
מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!



דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

4 תגובות:

  1. אז גם אני אגלה שמזה כמה שנים המרכיב הסודי שלי לקציצות או המבורגר הוא סחוג.

    השבמחק
    תשובות
    1. ענבר יקרה, תודה על השיתוף בסוד שלך, הוא סוד מעולה וינוסה! :)

      מחק
  2. היי מיה. שנים אני מנסה להכין מיונז ביתי ולא הולך לי. גם היום ניסיתי. שמתי שלוש ביצים בקערת המקצף, זילפתי שערות שמן דקיקות עד שהתקשתה לי היד וזה לא התקשה. בייאושי, השארתי את זה להמשיך לעבוד לבד, נגשתי למחשב ונתקלתי בבלוג שלך. תוך כדי דפדוף, ראיתי את התמונות של התערובת בתוך הבלנדר. בינתיים במטבח, שמעתי לעשים שהכל עף והתפרק, חלק מהתערובת המימית נשפכה לרצפה, המקצף נהרס... בלי לחשוב פעמיים, לקחתי את מה שנשאר בקערה, יצקתי לבלנדר, הפעלתי במהירות גבוהה וראה זה פלא. תוך מספר שניות קבלתי מיונז עיסתי ומוצק לתפארת. תבורכי.
    איתן

    השבמחק
    תשובות
    1. הי איתן, תודה !
      אני לא יכולה תגובה להעביר למיונז, אם אתה יכול תעתיק ותפרסם שוב במיונז
      יתן תקווה למיואשי מיונז נוספים!
      :-)

      מחק