יום שני, 10 באוגוסט 2015

היגור ג'ירף עם יין? שילובים מרתקים של יינות גולן עם אוכל אסייאתי בג'ירף מונטיפיורי


ונפתח בספויילר: אוכל אסייתי ויין הולכים טוב מאוד ביחד!

אם אתם חובבי אוכל אסייתי וחיים בחלק המערבי של העולם, ודאי לא הופתעתם כלל מהספויילר הנ"ל, כי אך טבעי שאנו, שהתרגלנו ללגום יין משובח לצד אוכל טוב ולמדנו לאכול סושי ואוכל ממחוזות שונים במזרח הרחוק, נחבר את שתי ההנאות הללו יחדיו.

לאחרונה הוזמנתי לחוות ערב מיוחד במינו, בחברת חבורה של פודיס רציניים ומשובחים... (כיף גדול בפני עצמו). הערב כלל טעימת יינות משובחים מיקבי רמת הגולן, שהותאמו במיוחד למבחר מנות מהמטבח האסייתי של מסעדת ג'ירף מונטיפיורי.


הג'ירף היא אחת האסייתיות הוותיקות בארץ. מה שמייחד את המטבח שלה, הוא שילוב מטבחים אסייתיים שונים, לצד מנות קינוח מערביות לגמרי, מזרח-מערב במיטבו. כך, שאין טבעי מלשלב את היינות  האיכותיים והמובילים בישראל בחגיגה.
המטבח של ג'ירף משלב השראות מהמזרח, אך מדבר בשפה ניו-יורקית, יש בו בר משקאות, שלא מבייש שום מסעדת יוקרה ולקוחותיו נוהגים ללגום יין לצד מנות אסייתיות כעניין שבשגרה.




את הארוחה ליוותה מדריכת יין מקצועית מטעם 
יקב רמת הגולן
(הברווזים בתמונה הם כיסויי הבקבוקים) שמזגה לנו לכל מנה שני יינות שונים. 
מסתבר, כמה לא מפתיע, שאנשים שונים התחברו באופן שונה ליינות שהוצעו, 

אך היה קונצנזוס מכל קצוות השולחן שהיין מחמיא למנות ומשתלב איתן נפלא!
החיבור הטבעי למנות האסייתיות הוא בעיקר ליין לבן, מבעבע או רוזה, אבל לא רק. מנעד הסגנונות - מדגים נאים ועד למנות מורכבות עם בשר, פירות ים, דגים ואטריות, נותן אפשרות לשחק עם כמה סגנונות יין ולקבל תוצאות שונות ומפתיעות.
אלמנט החריפות והרעננות מתאים במיוחד ליינות בעלי מתיקות מסוימת. זנים כמו ריזלינג, גוורצטרמינר, או יינות לבנים מזנים ארומטיים אחרים, יחמיאו במיוחד. יינות מבעבעים לא מאד יבשים או יינות רוזה עם אופי ונוכחות יתאימו גם. אפילו יינות אדומים, שבאופן טבעי קשה לנו לחבר לג'ינג'ר, צ'ילי ושום יכולים להחמיא למנות האסייתיות, בייחוד יינות אדומים קלים יחסית, בעלי חמיצות טובה ואופי מעט מתובל.
וכאן אני עושה ספויילר שני: האוכל היה נהדר! טרי, מדוייק, טעים!!!
להלן המנות והיינות שטעמנו: (לחצו על שם היין לפרטים נוספים)
קוקטייל Tinto de Verano - על בסיס גמלא השמורה רוזה

פלייט ראשון:
גמלא השמורה ברוט
NV

ביס ראשון - סשימי סלמון – פרוסות סלמון נא ברוטב יוזו וצ'ילי. רענן מעקצץ- נהדר!

מאקי דג לבן וסלמון
inside out עם טונה, בתיבול מיונז חריף, מלפפון ועירית, מבחוץ סלמון וטוביקו, חגיגה בפה.




רול ספייסי שרימפס טמפורה - עם מלפפון ומיונז חריף, מעולה!


מאקי veg עם אבוקדו, מלפפון וגזר.




סובה טונה – סלט קר של אטריות סובה, קוביות טונה טרייה, מלפפון, בצל ירוק, אדממה וגזיזי אצות.מאוזן, רענן- טעים!

סלט וייטנאמי – עם עוף קצוץ, כוסברה, נענע, שאלוטס, עגבניות וקשיו. מתה על הסלט הזה!!! שילוב טעמים פשוט ממכר!

פלייט שני:

אטריות שחורות עם בשר סרטנים – אטריות ביצים עם דיו דיונונים, סרטנים, כוסברה, בצל ירוק וצ'ילי.

דים סאם טבעוני – כיסונים מאודים מבצק שקוף במילוי תרד, כוסברה ובצל ירוק - מנה עדינה וחושנית, חלקלקות הבצק, טעמי האדמה של התרד וטבילה ברוטב המלוח. מומלץ בחום!

 
הר גאו כמהין
– כיסונים מאודים מבצק שקוף במילוי פטריות קצוצות ויוזו, מנה שפשוט הטריפה את השולחן... הפתעה של ממש! הרוטב המופלא שעטף את המנה בנדיבות לוקק עד תום מהצלחות... זיהינו שם חמאה וחשבנו שיש גם מיסו, אך בירור עם המטבח העלה שאלו פטריות פורצ'יני, מנה מיוחדת שאני בטוחה שאגיע במיוחד בשבילה שוב ושוב!


טאקו הודי
– מיני
-טורטיות עם עוף וכבש מתובלים, חסה, בצל ירוק וכוסברה, בזילוף יוגורט. מנות קטנות, רעננות ומהנות, משהו שמזכיר שווארמה וגיירוס על טורטיה ודרישות שלום מהודו - עולם ומלואו בביס אחד...


סינגפור נודלס
– אטריות אורז דקות עם עוף ושרימפס
, בקארי עדין ומחית צ'ילי. מנה טובה, אם כי מבחינתי פחות מרגשת מאחיותיה לארוחה הספציפית שהייתה.


פלייט שלישי:


סינטה נודלס
- עם אטריות אורז טריות מתוצרת עצמית, עם נתחי סינטה בקר, 3 סוגי בצלים, קשיו, נבטים, צ'ילי וכוסברה.
מנה מצויינת! נדיר למצוא בארץ איטריות אורז טריות, שמרקמן וטעמן עולה מונים על אלו היבשות.


פיש
& צ'יפס – דג לבן בציפוי פריך, עם צ'יפס טוגראשי, מיונז טום יאם, מיונז ווסאבי ורסק פלפלים עם ג'ינג'ר ושום.

מנה נדיבה וטובה, רק שלנו כבר לא נשאר מקום בבטן...טעמתי כזית אך ציינתי לעצמי לבחון לעומק בהזדמנות אחרת.



קארי כרובית טבעוני – עם דלעת ושאלוטס צלויים, בקארי תאילנדי צהוב. מוגש עם אורז וסלט מלפפונים וקארי מתקתק נהדר. הירקות עברו חריכה שהוסיפה המון לחגיגה בפה, סלט המלפפונים פריך וטעים ויחד עם  האורז, הם ללא ספק סט מושלם, מספק ומשביע.




קינוחים

פסיפלובה – מרנג עם קרם פסיפלורה, אננס טרי וגלידת וניל.
הפבלובה המיתולוגית והאהובה של הג'ירף מקבלת טוייסט חמצמץ, אננס טרי עושה יופי למנה ורוטב הפסיפלורה- חגיגה...

 
ברולה בננה – בננות בקרמל קינמון, עם טוויל שקדים
מנה מעולה, משלבת רכות, פריכות, המון מתיקות, מושחתת!


 Bread Pudding - מאפה רך עם לימון ופרג. הסבירו לנו שזה "קינוח שמבוגרים אוהבים"... ברור, למבוגרים יש חיך מנוסה והם לא צריכים תועפות סוכר כדי ללכת שבי אחר קינוח... רוטב תפוזי נפלא שעשה אהבה עם המאפה, הפרג  (מתה על פרג!) וגלידת הוניל... אם אתם מחפשים חוויה מתוקה אחרת - לכו על הקינוח הזה, לא תתאכזבו!




לסיכום, מאוד אהבתי את גירף מונטיפיורי בגלגולה החדש, המנות מגוונות, נדיבות, חווית מזרח מערב משובחת, הן בגזרת האוכל ובמיוחד בשילוב היין ה-באמת נפלא של יקב רמת הגולן! 
מקווה להגיע שוב בקרוב כדי לנסות מנות מהתפריט שהן יותר פליאו פרנדלי . מבטיחה לחזור ולספר :)

יקב רמת הגולן
ג’ירף, מונטיפיורי 31 תל אביב, 03-6851155

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה