יום ראשון, 29 בנובמבר 2015

טקסס בישראל - ה"סעודה הגדולה" במעשנה שבמושב ינוב - חגיגת בשרים ואירוח מדהים!

 
אחת החוויות המרגשות ביותר עבורנו זה להתארח במטבחם של אנשים עם תשוקה אמיתית לאוכל ולהט בעיניים... זיו רודר הוא אחד שכזה והוא מארח לסעודות בשרים עשירות ומענגות בבית העישון הכפרי שלו במושב ינוב - "המעשנה".

 זיו יצא לארה"ב לעבוד בה כשף מן המניין, אבל על הדרך התאהב בעישון בשרים והחליט להביא את הבשורה לארץ הקודש. הוא הקים במושב ינוב את החלום שלו בתוך מבנה נטוש ששיפץ בעצמו ותכנן ובנה שתי מעשנות מקצועיות, לתפארת  מדינת ישראל! המעשנות הללו מפיקות כמויות נאות של בשרים מכל הסוגים, אותם זיו בוחר בקפידה ומטפל בהם במקצועיות ובאהבה אמיתית.


זיו הזמין אותנו להתרשם מבית העישון שלו באחד מהערבים המיוחדים שהוא עורך במקום על בסיס קבוע, ערב שנקרא "הסעודה הגדולה". הערב הזה הוא הומאז' לימים בהם ערך סעודות בשרים מעושנים בחיק הטבע, לחבורות של סועדים שליוו אותו בנאמנות ובהערצה לכל מיני פינות חבויות ומסתוריות בפרדסי השרון. כעת, כשיש לו מקום משלו, הוא הפך את החצר לפינה קסומה, שיש בה אפילו מדורה של קבע ואווירה שמנתקת אותך בבת אחת מהעולם שבחוץ ומכניסה אותך ל"סרט" אחר... על המדורה הוא מניח סירי פוייקה ענקיים, בהם מתחבאים תבשילי בשר מפתים, כשבצד פועלות במרץ שתי המעשנות, שמפיצות ניחוח שלא מותיר מקום לספק - הגעתם למקום הנכון!


בחצר המוארת ערוכים מראש שולחנות עץ ארוכים, כשלאורכם פזורות פלאנצ'ות קטנות שמונחות מעל נרות חימום ומחכות לנתחים שיוגשו במהלך הערב. האורחים שמגיעים לערב המיוחד הזה לא יודעים מראש איזה נתחים יקבלו או מה מסתתר במעמקי הפוייקה. אבל למי שלא יכול להתאפק, מחכה תפריט מגולגל שבו פירוט כל המנות שיוגשו בערב זה, שכפי שכבר הבנתם, משתנים מערב לערב עפ"י ההשראה של זיו... אנחנו כמובן לא התאפקנו ופתחנו את התפריט והבנו, שזה הולך להיות ערב מסעיר עם מבחר של נתחים, שלא היה מבייש את המעשנות המיתולוגיות המובילות בטקסס...


הערב החל בכמה מנות "חימום", שלוו בקוקטייל מהנה שמכינים במקום. רוב האורחים, שגדשו את השולחנות, מכירים כבר את חבריהם לשולחן והם התקבצו בחבורות חבורות, שגלגלו שיחות שקטות בין ביס לביס והאווירה הייתה ביתית ונעימה.

וב"אמריקה, כמו באמריקה", ליוו את הערב שני מוזיקאים מוכשרים, שהנעימו את הערב בשירי קאנטרי בווליום מדויק, שהתמזג נפלא והוסיף לאווירת הרוגע והנינוחות.
זיו, כמי שמארח בביתו, דאג לאורחיו ובמהלך כל הערב חילק את זמנו בין פריסת הבשרים לסיבוב בין השולחנות שנועדו לוודא שכולם נהנים ועל הדרך שמח לתת הסברים אישיים ונלהבים על הנתחים, בסבלנות ולבביות לכל דורש.
לאחר מנות הפתיחה והפסקה קצרה, הגיע הרגע הגדול שכולם חיכו לו - פתיחת דלתות המעשנה. למי שלא מכיר את החוויה, חשוב להבין שהמעשנה נותרת סגורה לחלוטין במשך שעות ארוכות וכשהיא נפתחת, פורץ ממנה ענן עשן שהיה כלוא בה זמן רב והנתחים מתגלים במלוא הדרם ותפארתם - סוג של טקס ומתח של "איך יצא הפעם"... והריח... וואו... איזה ריח... ואז הנתחים מוצאים בזהירות, מונחים על משטחי החיתוך וההתרגשות של הצופים בשיאה.


קשה שלא לעמוד ליד ו"לפלח" לעצמך איזו פרוסה או שתיים, בדיוק כשזיו מסובב את הראש הצידה... אבל כמובן שאף אחד לא יוצא מקופח ולאחר טקס הפריסה והחיתוך, צוות מלצרים חייכני ומיומן יוצא עם מגשי עץ עמוסים ומחלק לכל הסועדים מנות מהנתח הפרוס על הפלאנצ'ה האישית המחוממת ...

בין לבין, נפתחים סירי הפוייקה והמנות שבושלו בהם משתלבות בין הנתחים המעושנים.
בסיבוב הראשון התכבדנו בתבשיל שעועית ובשר מעושן ומאוחר יותר הוצאו מהפוייקה בטטות ותפוחי אדמה "מדורה" מהממים, שהיו סוג של פאוזה לבשר המעושן.

זיו לא מגיש תוספות קונבנציונליות, כמו פיתות, צ'יפס או סלטים שונים, אלא מסתפק בסלט ירוק ורענן שמוזרם כל הזמן לשולחן ולצידו כמה כבושים נפלאים תוצרת בית.
תפריט הערב שלנו - "הסעודה הגדולה" - כלל מבחר מרשים של בשרים, שהחל בנקניקיות לחימום, והמשיך הישר לברווז מעושן

פיקנייה מופלאה (מיה כל כך אהבה אותה שמבחינתה היה אפשר להגיש לה פיקנייה בכל הסיבובים...)
שורט ריב בקר עסיסי ברוטב ברביקיו  חמצמץ
שוק טלה עסיסי וריחני, שטעמיו הסגירו ציפורן וקינמון ואכן זיו אישר שהתיבול הוא ב-5 התבלינים (זיו מתבל כל בשר טיפה אחרת - שלא ישעמם בפה...)


סינטה, ששהתה במעשנה קצת יותר מדי והיתה יבשה יחסית לנתחים הכה עסיסיים שדגמנו קודם לה, אך עדיין אהבנו


חזה אווז שמנמן ונימוח ברוטב פירות יער נפלא שגם הוא תוצרת בית ( זיו סיפר שאת הרוטב כמו החמצוים והצ'ימצ'ורי המעולים שמלווים את הארוחה מכין אביו)


לשלב הקינוח הגענו כמעט בחוסר יכולת נשימה (כפי שצפוי אחרי כל כך הרבה בשר...), אך מיד פתחנו את קיבת הקינוחים וטעמנו מהקינוח של הערב, שהיה קרמבל תפוחים וקצפת (צמחית, אך להפתעתנו- טעימה)



הערב שלנו כלל טעימונת של סיידר התפוחים הטבעי והאלכוהולי Sideffect, סיידר אמיתי ונפלא תוצרת מבשלת הסיידר שבקיבוץ אל-רום ברמת הגולן. הסיידר עשוי מ-100% תפוחי עץ מהגולן, בשתי רמות של אלכוהול - 4% ו-6% והוא לא נופל בטעמו ובאיכותו מטובי הסיידרים ששתינו באירופה, מקומו הטבעי של המשקה... הסיידר הזה יימכר מעתה בבית העישון של זיו ואנחנו ממליצים עליו בחום!

אנחנו עדיין מחכים שמישהו ימציא כבר איזה תוסף, שיאפשר לדפדפן האינטרנט להעביר ריחות וטעמים... אבל עד שזה יקרה, "תיאלצו" להגיע למעשנה של זיו ולהתענג בעצמכם על החוויה המענגת הזאת. לא תצטערו...

פרטים נוספים על ערבי הקרניבורים השונים, תפריטים, תאריכים ועוד תמצאו בקישורים הבאים:
אתר המעשנה
דף הפייסבוק של המעשנה



קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה. מוזמנים לתת ב"לייק" בדף הפייסבוק שלנו,כך תתעדכנו בקלות על כל פוסט חדש ונשאר בקשר!
דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי
בינתיים, שיהיה בתיאבון ולהתראות בפוסט הבא :)

2 comments:

  1. הי מיה ואודי, האם הבשרים מתאימים מבחינת תיבול לתזונת פליאו? והתעבול של הסלט? הקינוחים ברור שלא...

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שרון, ממה שהבנו ניתן לבקש ארוחה על טהרת הפליאו, גם הקינוח יהיה במקרה הזה פליאוליטי למהדרין
      הכי טוב דברי עם זיו ותתאמי איתו.

      מחק