יום ראשון, 3 באפריל 2016

אוהבים אנטריקוט? אז בואו ותכירו אנטריקוט מעושן

מאז שהחללית "אפולו", סליחה - המעשנת מבית נפוליאון -  נחתה אצלנו בחצר, אנחנו מנסים לעשן בה כמעט כל נתח שאנחנו צדים במקררי הקצבייה. סיפורנו הפעם מתחיל בנתח אנטריקוט יפה ושמנמן ש"צדנו" בקצביה שלנו. לשם שינוי לא פרסנו אותו לסטייקים אלא החלטנו להמר עליו ולעשן את הנתח בשלמותו. קבלו ספויילר - ההימור הצליח ובענק. אנטריקוט מעושן לא פחות מרגש מצלייה...

הנתח, ששקל 3.5 ק"ג, קיבל השרייה של 24 שעות בתמלחת (4% מלח גס ומים) + תבלינים שונים לפי הטעם (אנחנו שמנו שום, עלי דפנה, פפריקה אדומה וזרעי כוסברה). לאחר ההשרייה הנתח הונח על רשת ובילה כמה שעות במקרר לצורך ייבוש.


העישון התבצע, כאמור, במעשנת "אפולו" של נפוליאון, מעשנת שהפיקה למעננו לא מעט חוויות עסיסיות בעבר. ואם כבר מדליקים אותה, ניצלנו את הנפח הגדול שלה והרשינו לכמה חזות הודו "לתפוס טרמפ" על העשן בקומה התחתונה.



משך הצלייה היה קרוב ל-4 שעות, כאשר חום המעשנה נשמר סביב 105-107 מעלות, מדחום ננעץ בעומק הנתח להבטיח שלא יתבשל יתר על המידה
בתום העישון נעטף הנתח בנייר כסף, שם נח לו חצי שעה והגיר מעט ממיציו (שנאספו לטובת רוטב עתידי עם ארומה מעושנת נפלאה).
והתוצאה: נתח רך ועסיסי מעושן היטב, מעדן של ממש שקשה לעצור מלזלול ממש כמות שהוא... אך התאפקנו ושמרנו מעט לימים הקרובים...


הנתחים היו נפלאים כשהם קרים, אך קיבלו נשמה יתרה גם בהקפצה עם מעט בצל מוזהב... בתיאבון!

קוראים יקרים שלנו, אם אהבתם, שתפו אותנו בתגובות שלכם, וכמובן נשמח לענות על כל שאלה. מוזמנים להשאר בקשר ע"י  לייק בדף הפייסבוק שלנו 
דף הפייסבוק של הסלסלה של מיה ואודי

תגובה 1: