יום שישי, 18 בנובמבר 2016

ג'ירף פתח תקוה - כשמזרח ומערב נפגשים באם המושבות... טעים ומשתלם במיוחד!



אין צורך להציג לכם את ג'ירף - חלוצת סצנת המסעדות האסיאתיות בישראל. מאז שהקימה את המסעדה החדשנית שלה בתל אביב, אי שם בשנת 1996 וזכתה לנהירה המונית של חובבי המטבח האסיאתי, התרחבה ג'ירף עם רשת של מסעדות, שמאפשרות לעם היושב בציון ליהנות ממעדנים אסיאתיים עם טוויסט מערבי, במחירים שווים לכל נפש.

השנה נוספה לג'ירף אחות חדשה - ג'ירף פתח תקווה, שנפתחה בתוך מתחם הבילויים הצעיר והחדיש של אזור המשרדים, הסמוך לצומת רבין-ז'בוטינסקי. המסעדה משרתת ביום את עובדי ההייטק המקומי והופכת בערב למקום תוסס ואטרקטיבי, שפונה לכל תושבי בקעת אונו, תוך שהיא מהווה חלופה ראויה למתחמי הבילוי המסורתיים ברמת החייל או בהרצליה פיתוח.

שמחנו להזמנה להכיר את ג'ירף החדשה ובנימה סקרנית של "בואו נראה מה יש לפתח תקווה להציע לנו", יצאנו לדרך. למדנו שהגישה אליה מאוד נוחה מכל רחבי גוש דן ושלרשות המבלים עומד מגרש חנייה ענק וחינמי ממש ממול. המסעדה עצמה רחבת ידיים ומציעה ישיבה באולם המעוצב בסגנון ניו-יורקי חמים ועדכני, או במרפסת המרווחת, שמקורה ומחוממת בחורף.
 
המלצרית ששירתה אותנו הייתה בקיאה מאוד בתפריט ובהרכב המנות וסייעה לנו לבנות ארוחה שייצגה את התפריט המגוון והעשיר, שנוגע בכל תרבויות האוכל האסיאתיות. אבל ג'ירף, כמו ג'ירף, לא מסתפקת בהתאמת המנות המסורתיות לחך המקומי ול"צו האופנה", אלא גם מעניקה למנות שמות יצירתיים ומאפשרת, באותה ארוחה, לשלב מנות אפילו מעולם הקולינריה המערבי. עם הרוח הקוסמופוליטית הזאת נגשנו למלאכה ונהנינו מארוחה שחלפה ביעף בכל רחבי אסיה והסתיימה עם מיטב הקינוחים של אירופה הקלאסית. היה מרתק וטעים!

קמפרי אננס מתקתק-חמצמץ מריר סידר לנו את הראש וריענן את החך בין המנות
בחרנו לפתוח באחת ממנות הדגל של המסעדה - סלט ה"סושי המפוזר", העונה לשם "צ'יראשי סושי". המנה, שהפכה ללהיט ביפן, מורכבת מכל המרכיבים שיש בד"כ בסושי, אבל במקום לגלגל אותם לרול המסורתי, הם מונחים בקערה, כשעליהם מונחים ה"טופינג" שבחר הסועד, שאמור גם לערבב בעצמו את הכול, להוסיף סויה ווסאבי על פי טעמו ולאכוף עם כף.
 
הצ'יראשי סושי של ג'ירף מופיע ב-3 גרסאות: עם סלמון, עם טונה, או צ'יראשי טבעוני. בכולן הבסיס הוא, כאמור, קערה גדולה ונדיבה של אורז סושי, כשמעליו מפוזרות פיסות של סשימי סלמון או טונה, סלט אבוקדו עם יוזו, מלפפונים, טוביקו, ג'ינג'ר כבוש, שומשום שחור וגזיזי אצות. באופציה הטבעונית תמצאו מעל האורז טופו מטוגן, בטטה, פטריות שיטאקה מתקתקות, גזר ומלפפון.
(צ'יראשי סלמון: 42 ש', צ'יראשי טונה: 47 ש', צ'יראשי טבעוני: 38 ש'.)

פטריית פורטובלו ממולאת במחית פטריות וכרשה, ברוטב מירין מתוק, מוגשת ככדור קציצת מחית פטריות גדול עם ציפוי פריך מאוד ובתוכו מסתתרת פטריית פורטבלו בשרנית, מיוחד טעים וגם משביע!

בחרנו גם בקומבינציית סושי רעננה:
מאקי סלמון ואבוקדו, קונוס סלט, דג לבן, ניגירי סלמון וניגירי דג לבן
געגועינו לתאילנד גרמו לנו להזמין את מנת השיפודונים תאילנדים :  שני שיפודי פרגית בקארי אדום, עם רוטב כוסברה, לימון וצ'ילי, ואכן איזון הטעמים והפיקנטיות הזכירו את הטעמים התאילנדים שאנו כה אוהבים , מנה קטנה אך רבת טעם והנאה.

עיקריות:
הסתקרנו מאוד לטעום את המנה האפגנית, למרות שמבירור עם המסעדה עלה שהשם הוא שם בלי קשר ישיר לאפגניסטן, עדיין המנה היתה מצויינת ואנו ממליצים עליה בחום! המנה כללה פרגיות עוף, בייקון, שום, כרישה ובוטנים, ברוטב סויה וקרמל, עם אורז מאודה.

סינטה סצ'ואן: נתחי סינטה בקר, פטריות ובצל ברוטב סצ'ואן חריף-מתוק. עם אורז מאודה, מנה מתוקה עם טעמי חריכה טובים,נתחי הפטריות גדולים ובשרניים, אהבנו.

קינוחי הג'ירף מוכרים לנו היטב וחביבים עלינו מאוד, ברולה הבננה היא מנה ממכרת שמשלבת טעמים מרקמים וטמפרטורות באופן מענג במיוחד


והקינוח שעונה לשם...

שוקולד!!!

כולל שכבות שוקולד בלגי משובח עם רוטב וניל וגלידת שוקולד, ללא ספק מנה מושלמת למכורים לשוקולד




שחם 30, פתח תקווה
03-3030158
שעות הפתיחה ימים א' - ש' 24:00 - 12:00



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה