סופגניות אמיתיות! דלות פחמימה, ללא סוכר / גלוטן


הבוקר התעוררתי עם חשק ל...סופגניות, בכל זאת... חנוכה!

זמן רב לא העליתי מתכונים לבלוג. בחלק מהזמן הזה שינינו את המטבח שלנו, שהיה פליאוליטי רחב הגדרה, לפלאוליטי קטוגני. מה זה פליאו קטוגני? אני ממליצה לקרוא על כך בבלוג הנהדר של אביב מייזלין "מעבר לפליאו", אבל הנה התקציר על קצה קצהו של המזלג: פליאו קטוגני זו תזונה מבוססת פליאו, אבל דלה מאוד מאוד בפחמימות (עד 20 גרם ליום) מתונה בחלבון (נתון המשתנה לפי משקל הגוף) ועשירה מאוד בשומן.

מה זה נותן לנו? קודם כל שיפור אדיר במדדי בריאות שונים, איזון בעיות מטבוליות (סוכר, לחץ דם, תנגודת אינסולין ולפטין ועוד) וגם צמצום היקפים ומשקל מרשים וכל זה כשאין תחושת רעב! כן כן, לא רעבים רוב היום, אין "קרייבינג" ויש שלווה ורוגע בגזרת הפה והבטן...

בהתאמה לתזונתנו החדשה נולדו במטבחי המון מאכלים טעימים מאוד שכולם מותאמים לכללים הנ"ל.
היום החלטתי שהגיע זמן לשתף את העולם בהם והראשונה היא הסופגניה המפתיעה הזו, שטעמה ומרקמה לא פחות טובים מזו המוכרת, אך היא דלה מאוד בפחמימות ולא מכילה שום סוכר או קמח פחממתי וכמובן שאין בה גלוטן.

את הרכיבים, מהם הפקתי 4 סופגניות בינוניות, אפשר להכפיל לפי הצורך:

*כיוון שאני כבר רגילה לקבל המון שאלות של איפה קונים... הוספתי לכל הרכיבים המיוחדים קישור לקנייה בחנות האינטרנט ממנה אני רוכשת.

1 ביצה של ברווז (או ביצה וחצי של תרנגולת)
3 כפות גדושות גבינת שמנת (45גרם)
2 כפיות קמח קוקוס
2 כפיות קמח שקדים
1/4 כפית קסאנטן גאם
שתי כפיות מידה יעודיות של הסטיוויה הזו (או המתקה לפי הטעם בממתיק שמועדף עליכם)
כמה טיפות תמצית וניל
1/4 כפית קרם טרטר
1/4 כפית סודה לשתיה

ריבת תות:
2 תותים טריים/קפואים
כף מים
1/4 כפית קסאנטן גאם
סטיוויה לפי הטעם (אם מרגיש לכם שצריך)

אין תיאור זמין לתמונה.





ההכנה:
בצק :
את כל המצרכים ערבלתי היטב בבלנדר והתקבלה עיסה שאינה נוזלית אלא כמעט במרקם של בצק רך (אם יצא לכם נוזלי אפשר לערבל שוב עם עוד מעט קסאנטן גאם שמסמיך את העסק).



ריבה:
לטחון בבלנדר את התותים , המים, הקסאנטן גאן , לטעום ולהמתיק אם צריך.

את הסופגניות טיגנתי בשמן דקלים אך ניתן כמובן לטגן בשמן קוקוס.
כדי לחסוך בשמן טיגנתי בפינג'אן נירוסטה קטן, בכל פעם סופגניה אחת.
השמן צריך להיות חם אך לא מדי, בעבוע עדין של רתיחה עדינה, אחרת הסופגניות תשחמנה מהר מדי ולא תאפנה בפנים.
בעזרת שתי כפות יצרתי צורה עגלגלה והנחתי בשמן, הסופגניה תופחת יפה! כאשר מזהיבה מספיק בצד שעל השמן יש להפוך לצד שני לסיום הטיגון.


התוצאה: המטבח התמלא ריח של סופגניות, המראה סופגניה, המרקם רך ותפוח ונהדר, הטעם של סופגניה משובחת עם  "נגיעה" של עוגת גבינה.



 חג שמח ובתיאבון!!!

6 תגובות:

  1. שלום, מתכון נראה נחמד.
    יש לי בעיה עם ה קסאנטן גאם . גם אם אזמין, יקח הרבה זמן ואם אני רוצה להכין היום, חייבת תחליף.
    האם נראה לך שקמח טפיוקה שגם סופח נוזלים, יעשה את העבודה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הקסנטאן יוצר מרקם צמיגי- בצקי
      אני לא ניסיתי אחרת, יתכן שיצליח גם עם טפיוקה
      אני לא משתמשת בה בשל היותה מאוד פחממתית
      שווה לנסות

      מחק
  2. הי,
    האם אוכל להכפיל כמות קמח השקדים במקום השימוש בקמח קוקוס? ( ענין של טעם אצלי)
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. נראה לי שאפשרי, אם יצא נוזלי מדי תוסיפי עוד מעט קמח שקדים

      מחק
  3. נראה טוב... קאסטן גאם עושה את אותה הפעולה של פסיליום?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה
      דומה אך מעט שונה במרקם, מאמינה ניתן להחליף

      מחק