מתכונים ללא גלוטן ללא סוכר

רוב המתכונים במדור הזה מותאמים למי שמעדיפים מתכונים ללא גלוטן ומתכונים ללא סוכר, עם ערך גליקמי נמוך ודלים בפחמימות,  מתאים במיוחד לתזונת פליאו /אטקינס/ דוקאן/  דיאטת אברהמסון  ועוד.

שיהיה לכם בהנאה והצלחה ובתיאבון! ואל תשכחו לספר איך יצא...
מתוקים וקינוחים ד
לי פחמימות, ללא גלוטן/סוכר ועוד תוכלו למצוא כאן
_______________________________________________












_______________________________________________________

לקריאת עדותו של אודי, כיצד תזונה זו שינתה את חייו, לחצו כאן.

אודות התזונה והמתכונים שלנו:

מדור זה של הבלוג מוקדש לאורח החיים החדש שלנו, שנסוב סביב התזונה דלת הפחמימות ומרובת השומנים, נטולת גלוטן ונטולת סוכרים, תזונה ששינתה ומשנה את חיינו מן הקצה אל הקצה. קוראים לה גם תזונת "פליאו" (Paleo Diet), או "תזונת האדם הקדמון", שכן היא מושתתת על מה שאכלו אבותינו הקדמונים, מיליוני שנים לפני שפרצה המהפיכה החקלאית. לא נרחיב כאן על ההיבט המדעי של התזונה, שכן את זה עושים נפלא חוקרים, מדענים ובלוגרים ברחבי העולם ובישראל. מספרם הולך וגדל, וכך גם מספר האנשים, שעוברים בהמוניהם לאורח החיים על פי התזונה הזאת. רק נציין, שבזמן כתיבת שורות אלו, כבר ידוע על כמה מדינות, בראשן שבדיה, שרשויות הבריאות שלהן ירדו מהעץ שקידש את המלחמה בשומנים ובכולסטרול, והן מודות בפה מלא (בחמאה...), שתזונת פליאו דלת פחמימות יותר נכונה ויותר בריאה, עד כדי הפיכתה לתזונה המומלצת והנתמכת על ידי קופות החולים! אין ספק, שמדובר במהפיכה של ממש, המתרחשת ממש לנגד עינינו...

כמי שנהנים יום יום מהתזונה המופלאה הזאת, החלטנו לשתף אתכם, קוראינו הנאמנים, ולאפשר לכם להשתמש במדור זה של הבלוג כבמדריך מעשי ופרקטי לתזונת פליאו. במדור זה תקבלו שפע של מתכונים לתפריטים דלי פחמימות ו/או מרובי שומנים, שאנחנו נהנים מהם ביומיום שלנו. וגם תוכלו לקרוא את עדותו של אודי, על המהפך שחל בחייו בעקבות הגמילה מגלוטן ומסוכרים והמעבר לתזונה דלת פחמימות, לצד סקירה של המצרכים שאנחנו צורכים, עם טיפים לרכישה נבונה שלהם, ועוד מידע שנמצא לנכון לשתף אתכם בו.


כאן המקום להודות למורנו ורבנו היקר, מיקי בן דור, שבזכותו התוודענו לעולם הפליאו. מיקי חוקר את הנושא, כותב עליו בבלוג העשיר שלו "פליאו סטייל", והוא מלווה אותנו לאורך כל הדרך בתמיכה ועידוד מכל הלב. תודה, מיקי!!!


לעדותו של אודי על המעבר לתזונת פליאו, שממש הצילה את חייו - לחצו כאן.


לרשימת המזונות שאנחנו אוכלים - לחצו כאן.



שלכם, מיה ואודי


הערה חשובה:

כל המידע המובא כאן הוא מפרי ניסיוננו האישי בלבד, ואין לראות בו המלצה רפואית או תזונתית, וכל מי שיאמץ את תזונתנו, עושה זאת על אחריותו האישית בלבד. כל אדם, הרוצה לשנות את אורח חייו ואת תזונתו, חייב לוודא שהשינוי נכון עבורו ועליו להיות מלווה בתמיכה מקצועית בהתאם.







4 תגובות:

  1. היי אודי ומאיה,
    תודה על עוד מתכונים נפלאים,
    אני כבר שנה וחצי ככה, חיה ואוכלת כמוכם,
    והתוצאה - 52 ק"ג פחות..
    תמשיכו כך, זה שווה ♥
    תודה,
    תותי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה תותי
      איזה כייף לקרוא על התהליך שלך!
      תודה ששיתפת אותנו <3
      מיה ואודי

      מחק
  2. לאודי ומאיה
    אפשר לקבל תפריטים לדוגמא לארוחות במשך היום למתחילים??
    תודה מראש
    יעל

    השבמחק
    תשובות
    1. הי יעל, אז זה היופי...בפליאו אין צורך בתפריטים ואין לנו תפריטים קבועים או לדוגמא
      במסגרת המאכלים שאנו אוכלים ניתן לאכול תחת כל כותרת של ארוחה- מה שמתחשק
      אם למשל לארוחת הבוקר יתחשק איזה נתח בשר - מעולה
      אם ביצים וירקות טריים או ירקות מוקפצים או ביצים ובשר גם טוב
      מאפינס מביצים וירקות עם שמן/חמאה שומן טוב- גם טוב
      הכלל המרכזי הוא לאכול כשרעבים ולשובע, לא לנשנש
      לא חייבים לדבוק בסדר ארוחות בוקר-צהרים-ערב..
      התורה מאוד פשוטה: אכלו מן החי (בשרים דגים ציפורים) ביצים
      אפשר לבשל אפשר לצלות, לאדות, לטגן (בשומן טוב) לאפות וכיוב
      יש מי שאוכלים מוצרי חלב שמנים יש מי שלא (שמנת מתוקה, גבינת שמנת,שמנת של פעם,גבינות שמנות קשות )
      ירקות מכל סוג וללא הגבלה , טריים או מבושלים או צלויים
      המתוקים שלנו: פירות במידה ורצוי לא אלו עתירי הסוכר
      אגוזי מקדמיה לפעמים קצת שקדים או אגוזי לוז או מלך
      קוקוס על כל צורותיו
      רק אוכל אמיתי, לא כזה שבא בקופסא...
      כמובן ללא משמרים ואבקות מרק וכיוב
      המתקה אם צריך, רק מעט דבש/סילאן/ סטיוויה/ מייפל/קסיליטול
      ללא דגנים, קיטניות
      שמנים אמיתיים בלבד: זית,אבוקדו,קוקוס,חמאה,שומן מהחי (שמאלץ)
      שותים מים, קפה, תה , חליטות, תה קר שמכינים מחליטה, שייקים של קרם קוקוס ופרי יער ,
      אין הגבלת כמות, אין הגבלת קלוריות, אין הגבלת שעות.
      תעברי על המתכונים בבלוג, הם חלק מהתפריט שלנו אבל שום דבר לא ממש קבוע.
      בהצלחה ולבריאות :)
      מיה

      מחק